"Çaycıyı bırakın akıl hocalarını yakalayın"

Güncelleme Tarihi:

Çaycıyı bırakın akıl hocalarını yakalayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 20:59

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ’nün siyasi ayağının darmadağın edilmesi gerektiğini vurgulayarak hükümete, “Çaycıyı çorbacıyı bırakın, yılana çıyana bakın, akıl ve akil hocalarını yakalayın” çağrısında bulundu. Bahçeli, partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ZİRVE İSİMLERİ PERDELEMEK DEMEK

(Karargâh çatı davası) Jandarma komandalar eşliğinde sıra sıra çıkartılan hainlerin darbe girişiminin beyin takımı, kilit isimleri olduğu iddia edilmiştir. Ancak medyada fotoğrafları gösterilen FETÖ’cülere 15 Temmuz kalkışmasının lider kadrosu yorumu getirmek bir bakıma asıl ve arkada kalmış zirve isimleri perdelemek demektir. Bilerek, kasten FETÖ’nün ileri gelenlerini, fikir babalarını siyasetten iş alemine kadar yer tutmuş lider kadrosunu ikinci plana düşürmek, korumaya almak en adi ve alçak suçtur. Deniliyor ki, ‘Yurtta Sulh Konseyi üyeleri yargılanıyormuş.’ Şu işe bakınız ki ortada siyasetçi yoktur. 15 Temmuz melaneti gerçeklemiş olsaydı bakan, başbakan veya cumhurbaşkanı olması mümkün ve muhtemel hiç kimseden bahis de açılmamaktadır. Adeta yer yarılmış FETÖ’nün siyasi ayağı içine girmiştir. Cumhurbaşkanı’nın ‘Gözünün yaşına bakmayacağız. İsterse babamın oğlu olsun’ tutumunu umut verici olarak değerlendiriyoruz. FETÖ’yle mücadeleye herkesi çağırmasını olumlu ve doğru buluyoruz. Kripto damarın kesilip atılması, kılık değiştirmiş, kendisini emniyete almış FETÖ’nün siyasi ayağının darmadağın edilmesi artık milli bir seferberlik ruhuyla ele alınmalıdır.”

KAVURMACILAR AKLANIYOR

Haberin Devamı

Hükümete diyorum ki, çaycıyı çorbacıyı bırakın; yılana çıyana bakın. Zahire değil zehre odaklanın. Kapıcıyı odacıyı, memuru işçiyi, onu bunu değil; 15 Temmuz’un kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözde akıl ve akil hocalarını yakalayın. Vatan kavrulmuş, millet kavrulmuş; ama ‘Kavurmacılar’ aklanıyor, baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa ortada kesinlikle çözülmesi gereken bir sorun var demektir. FETÖ’nün içinde kim varsa, yediğini içtiğini burnundan fitil fitil getirmek Türk devletinin şeref görevidir. Hatırlıymış, arkası kaviymiş; bırakınız bu safsataları, geçiniz bu bayat taktikleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!