Çay lekesi nasıl çıkar? Halıdan çay lekesi nasıl çıkar?

Güncelleme Tarihi:

Çay lekesi nasıl çıkar Halıdan çay lekesi nasıl çıkar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 11:41

Günlük hayatta en çok karşılaşılan lekelerden biri de çay lekesi. Söz konusu en çok tükettiğimiz içeceklerden biri olan çay olunca, tatsız kazalarda kaçınılmaz oluyor. Özellikle halı ya da kıyafete döküldüğü zaman oldukça can sıkıcı olan çay lekelerini çıkarmak aslında düşünüldüğü kadar zor değil. Birkaç yöntemle çay lekelerinden kurutulabilir, lekeli alanı ilk günkü haline getirebilirsiniz. Peki, çay lekesi nasıl çıkar? Halıdan çay lekesi nasıl çıkar?

Haberin Devamı

Çay lekesinin nasıl çıktığı en çok merak edilen konuların başında geliyor. 'Çay lekesi nasıl çıkar?' ve 'Halıdan çay lekesi nasıl çıkar?' gibi sorularına internetten yanıt bulmaya çalışan vatandaşlar, bulaştığı yerden oldukça zor çıkmasıyla bilinen inatçı çay lekelerini çıkarmak için basit ve etkili yöntemleri araştırıyor. İşte, çay lekelerini çıkarmanız için birkaç küçük öneri...

ÇAY LEKESİ KIYAFETTEN NASIL ÇIKAR?

LİMONLU SU YÖNTEMİ: Özellikle renkli olan pamuklu kıyafetlerde yapılacak olan uygulama için bezin üzerine limon suyu dökün ve lekenin üzerine bastırın. Bu uygulamada kullanılacak olan bezin beyaz olması gerekir. Limon asidik özelliğe sahip olduğu için renkli bezlerde rengin çıkmasına sebep olur. Limon sulu bez bu şekilde belli bir süre bekletilir ve ardından kıyafet yıkanarak lekeler çıkar.

Haberin Devamı

OKSİJENLİ SU YÖNTEMİ: Bu yöntem beyaz pamuklu kıyafetlerde uygulandığında etkili olur. Bezin üzerine oksijenli su dökün ve çay lekesi olan kısma bastırın. Lekenin yaygınlaşmaması adına ovma işlemi yapmayın. Ardından beyaz pamuklu kıyafeti çamaşır makinesinde uygun yıkama koşulları dâhilinde yıkadığınızda lekeler çıkar.

ÇAY LEKESİ KOLTUKTAN NASIL ÇIKAR?

Çay lekesi sorununu koltuktan çıkartmak içinde ağartıcı özelliği bulunmayan deterjan kullanımı yapılır. Ilık su ile karıştırılmış olan deterjan yardımı ile sorun çıkar. Bu uygulamada da temiz bez kullanmak ve kesinlikle durulama işlemi yapmak gerekmektedir.

ÇAY LEKESİ HALIDAN NASIL ÇIKAR?

İstenmeyen kazalar sonucu oluşan halıdaki çay lekesini çıkarmak için öncelikle, hızlı bir şekilde kağıt peçeteyle halıdaki fazla çayı alın. Böylece halıya dökülen çay daha derinlere işlemez. Hemen ardından temiz bir bezi soğuk suyla ıslatıp lekeli yüzeye sürdürün ve bir buz yardımıyla bölgeye baskı uygulayın. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta şu; ıslak bezi halıda ovalamayın bu durumda leke halının derinlerine işler ve çıkması daha da uğraştırıcı bir hal alır.

BAKMADAN GEÇME!