Çatlı, Elvis'e benzetildi

Güncelleme Tarihi:

Çatlı, Elvise benzetildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin önde gelen yayın organlarından olan ve Pazar günleri tirajı 1.4 milyona çıkan Los Angeles Times Gazetesi'nin muhabiri Martin Lee, 12 Nisan 1998'deki yorum-haberinde, Abdullah Çatlı'yı, efsanevi rock yıldızı Elvis Presley'e benzetti.

Çatlı'nın hayatını da kaleme alan gazeteci Martin Lee, ‘‘Elvis Presley'e benzeyen Çatlı, bir kabadayı olarak geçirdiği gençlik yıllarında katıldığı sokak çetesinin şiddet olaylarıyla başladığı çete yaşantısından sonra, Bozkurtlar'ın acımasız tetikcisi görevine geldi’’ görüşüne yer verdi.

Lee, ‘‘Türkler'in kirli savaşı açıklandı, ancak Papa suikastının hâlâ karanlıkta kalan noktaları var’’ diyerek, suikastın baş aktörü olarak Çatlı'yı gösterdi. Yazısında Susurluk Raporu'nu ele alan Lee, Türk güvenlik kuvvetlerinin 20 yılı aşkın süredir, aşırı sağ görüşlü ölüm mangalarını ve bombalama, adam kaçırma ile diğer terörist faaliyetlerde bulunan uyuşturucu bağlantılı suç çetelerini desteklediğini iddia etti.

Çatlı'nın devlet tarafından desteklendiğinin 1996 yılında geçirdiği bir trafik kazasıyla ortaya çıktığını yazan Lee, ‘‘Çatlı ile Emniyet teşkilatı arasındaki bağlar, olayı daha da büyük bir skandala dönüştürmektedir’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!