Çatalağzı’nın termik derdi

Güncelleme Tarihi:

Çatalağzı’nın termik derdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2015 01:50

ZONGULDAK’ın Kilimli ilçesine bağlı 8 bin nüfuslu Çatalağzı beldesinde faaliyet gösteren toplam 1760 megavat gücündeki 3 termik santrala ilave olarak 1300 megavatlık 4’üncü santralın yapımı sürerken, 660 megavatlık 5’inci santralin de yapılmasına onay verilmesi tepki çekti.

Haberin Devamı

Çatalağzı sakinleri, santralların neden olduğu kirlilik nedeniyle evlerinden dışarıya çıkamaz duruma geldiklerini söyledi. TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan da Çatalağzı’nın termik cehennemine dönüştürüldüğünü, Ereğli’den Amasra’ya kadar 78 kilometrelik sahil şeridinde yeni termik santral projelerinin olduğunu söyledi.

5’incisini kaldıramayız

3 TERMİK santralın faaliyette olduğunu, 4’üncüsünün yapımının sürdüğünü, 5’incisiyle ilgili de ÇED sürecinin başladığına işaret eden Belediye Başkanı Adnan Akgün, mevcut santralların çevreye ve insan sağlığına yeterince zarar verdiğini belirtti: “Bilimsel verilere baktığımızda bölge yeni bir termik santralı kaldıracak durumda değil. Hepimiz sağlık için yaşıyoruz.” Çatalağzı Çevre Koruma Derneği yetkilileri de, Zonguldak’ta 1 yılda yakılan kömürün termik santrallarda bir haftada yakıldığını belirtti; şirketlerin halkı iş ve aşla kandırdığını iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!