Casus diye yakalanan kuş serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Casus diye yakalanan kuş serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2013 01:46

ELAZIĞ’ın Ağın İlçesi’ne bağlı Altınayva Köyü’nde bulunan ve ayağında halka takılı olduğu için köylülerin cususluk faaliyetinde kullanıldığını düşünerek Kaymakamlığa götürdüğü kerkenez kuşunun İsral’den geldiği ortaya çıktı. Ayağındaki halkada İbranice ’-24311 Tel Avivunia İsrael’ yazısı bulunan kuş doğaya bırakıldı.

Haberin Devamı

Ağın İlçesi’nin Altınayva Köyü’nde köylüler, bitkin halde bir ayağında halka takılı olan kerkenez kuşu buldu. Köylülerin kuşu götürdüğü Ağın Kaymakamı Nedim Akmeşe, Doğa Koruma Milli Parklar 15’inci Bölge Müdürlüğü Şube Müdürlüğü’ne teslim etti.

RÖNTGENİ BİLE ÇEKİLDİ / FOTO GALERİ

Tüm bu süreç boyunca kuşun ayağındaki halkanın yabancı bir devlet tarafından casusluk amacıyla takıldığı iddiaları ortaya atıldı. Kuş en son Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nde sağlık muayenesi yapıldıktan sonra çip, verici, dinleyici gibi cihazlar taşıyabilme ihtimaline karşı röntgeni çekildi.

Kuşun ayağındaki halkada İbranice ’-24311 Tel Avivunia İsrael’ yazılı olduğu tespit edildi. Kuşun çekilen rönetgen filminin üzerine ’İsrail ajan’ yazılması dikkat çekti. Kerkenez, bugün Harput Buzluk Mağaraları Mevkii’nde doğaya salındı.

Orman ve Su İşleri 15’inci Bölge Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Güntaç Kayapınar, kerkenez kuşunun İsrail’den geldiğinin anlaşıldığını belirterek, "Kuşla ilgili çalışmaları daha çok onlar yapıyorlar. Halka dışında başka bir şey yok kuşun üzerinde. Tespitlerimizi yaptıktan sonra doğaya saldık. Konuyla ilgili gerekli bilgiler gerekli yerlere verdik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!