Castro’dan Clinton’a seks kasedi şantajı

Güncelleme Tarihi:

Castro’dan Clinton’a seks kasedi şantajı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kübalı çocuk Elian Gonzalez ile ilgili gelişmeler yepyeni bir boyut kazandı. Küba Lideri Fidel Castro'nun 6 yaşındaki Elian'ın babası Juan Gonzalez'e verilmesi için, Başkan Bill Clinton'a ‘‘seks şantajı’’ yaptığı ileri sürüldü. Clinton'un ‘‘Esperanza’’ kod adlı seksi dişi casusun tuzağına düştüğü de iddia edildi.

Amerika'daki yeni iddialara göre Küba lideri Fidel Castro, küçük Elian Gonzalez'i alabilmek için, elinde bulunan bazı seks bantlarını ‘‘bomba gibi patlatmak’’ tehdidinde bulundu. ‘‘Başkan Clinton'a şantaj mı yapıldı?’’ sorusunu daha önce de ABD'nin en saygın gazetelerinden Wall Street Journal gündeme getirmişti.

İstihbarat kaynaklarına dayanılarak verilen bir habere göre Küba Gizli Servisi, Bill Clinton'ın seks yaşamını ve evlilik dışı ilişkilerini, yıllardır dikkatle ve çok yakından izliyordu. Monica Lewinsky seks skandalını soruşturan Bağımsız Özel Savcı Kenneth Starr'ın raporuna göre de ABD Başkanı, eski Beyaz Saray stajyerine, aralarındaki seksi telefon konuşmalarının bir yabancı istihbarat servisi tarafından dinlendiğini tahmin ettiğini söylemişti.

ŞANTAJIN UNSURLARI

Başkanlıktan azledilmesi için açılan davanın ardından Clinton'ın en büyük korkusu yeni bir seks skandalıydı. Çünkü yeni bir seks skandalı, başkan adayı olan yardımcısı Al Gore ile New York'tan senatör adayı olan eşi Hillary'nin seçilme şanslarını tamamen yitirmelerine neden olabilirdi. İddialara göre, böyle bir ortamda Fidel Castro'nun şantajı şu unsurlardan oluştu:

Beyaz Saray'da çalışan bir başka kadınla Bill Clinton arasında geçen telefonda seks konuşmalarının Küba ajanları tarafından kayda alınan bantları.

Bill Clinton'ın, yeminli ifade verirken yalan söylediğini kabul ettiği bazı özel konuşmalar.

Clinton ile Latin görünümlü çok güzel bir kadının birlikte fotoğrafları. Söz konusu kadının, Küba Gizli Servisi için çalıştığı öne sürülüyor.

Dişi casus Esperanza

Amerikan basınındaki tartışmalardan biri de kod adı ‘‘Esperanza’’ olduğu belirtilen son derece seksi ve çekici bir dişi casusun Clinton'la ilişkisi olduğu yolundaki iddialar. Esperanza'nın bir resepsiyonda, Latin Amerika ülkelerinden birinin diplomatı gibi Başkan Clinton'la tanıştığı ve Clinton'ın Esperanza ile çok yakından ilgilendiği belirtiliyor. Esperanza ile Clinton arasındaki yakın ilişkinin ABD Başkanı'nın ilk görev döneminde ve birkaç ay sürdüğü ileri sürülüyor. Castro'nun elinde birçok şantaj malzemesinin bulunduğu belirtiliyor. Bu tehditlerden korkuya kapılan Clinton, özel bir operasyonla küçük Elian'ın amcası Lazaro'nun evinden alınarak Washington'da bulunan babası Gonzalez'in yanına götürülmesine onay verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!