ÇASOD ödülleri Masumiyet'in

Güncelleme Tarihi:

ÇASOD ödülleri Masumiyetin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği'nin (ÇASOD), ‘‘1997 En İyi Oyuncu Ödülleri’’ önceki akşam Taksim Sanat Evi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. Tijen Par, Atilla Dorsay, Prof. Dr. Zafer Erdoğan, Tuncer Cücenoğlu ve Mahinur Ergun'dan oluşan seçici kurul, 15 aday arasından Derya Alabora, Haluk Bilginer ve Güven Kıraç'ı 1997 yılının ‘‘En İyi Oyuncu’’ları seçerek, gümüş ÇASOD heykelciğiyle ödüllendirdi. Korhan Abay'ın sunuculuğunu üstlendiği geceye beş yıldan bu yana ÇASOD'u destekleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Ayfer Atay da katıldı.

Nur Sürer'in başkanlığını yaptığı ÇASOD Yönetim Kurulu, 1993 yılından bu yana, yıl boyunca gösterime giren filmlerin oyuncularını performanslarına göre değerlendiriyor. Derya Alabora, Zeki Demirkubuz'un ‘‘Masumiyet’’ ve Canan Evcimen İçöz'ün ‘‘Solgun Bir Sarıgül’’, Haluk Bilginer, Atıf Yılmaz'ın ‘‘Nihavent Mucize’’, ‘‘Masumiyet’’ ‘‘Usta Beni Öldürsene’’, Güven Kıraç, ‘‘Masumiyet’’ filmlerindeki performanslarıyla değerlendirildi. Böylece ödül ‘‘Masumiyet’’ filminin başrol oyuncularının olmuş oldu.

Gümüş ÇASOD heykelciğine Nilüfer Açıkalan (Deniz Bekliyordu), Ayla Algan (Ali), Mehmet Aslantuğ (Akrebin Yolculuğu), Halil Ergün (Hamam), Tuncel Kurtiz (Çökertme, Akrebin Yolculuğu, Usta Beni Öldürsene), Lale Mansur (Nihavent Mucize), Güler Ökten (Ali), Uğur Polat (Bir Erkeğin Anatomisi), Şerif Sezer (Hamam), Şebnem Doğruer Tacal (Deniz Bekliyordu), Şahika Tekand (Akrebin Yolculuğu), Deniz Uğur (Bir Erkeğin Anatomisi) filmlerindeki rolleriyle aday gösterilmişti.

97’nin en iyileri

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği tarafından verilen 1997 ı En İyiOyuncu Ödülleri Masumiyet filminin başrol oyuncularının oldu. Derya Alabora, Haluk Bilginer ve Güven Kıraç gösterdikleri performansla geçtiğimiz yılın en iyi oyuncuları olarak seçildiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!