Çarşı’nın yeni lider adayı çeteci çıktı

Güncelleme Tarihi:

Çarşı’nın yeni lider adayı çeteci çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2008 00:00

Beşiktaş Futbol Takımı’nın feshedilen ateşli taraftar grubu "Çarşı"nın başına geçeğini söyleyen Erdem Fora’nın miras cinayetinde tetiği çekmekten hüküm giydiği ve "Rahşan Affı"ya hapisten kurtulduğu ortaya çıktı. Fora’nın başka bir davada ise suç örgütüne üye olduğu ve ruhsatsız silah bulundurduğu iddiasıyla 7,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Hürrİyet Gazetesi’nin 19 Ekim 1999 tarihli sayısının üçüncü sayfasında çıkan haberde, Çarşı gbunun liderliğine aday olduğunu açıklayan erdem Fora’nın "kiralık katil" olarak arandığı anlatılıyor. Habere göre Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 kişinin yaralanması olayıyla ilgili olarak aradıkları "Sarı Hakan" lakaplı Hakan Özer ve 5 adamını, Eminönü’nde yakaladı. Hakan Özer, kullandığı 40 bin dolarlık Cherokee cipin, korumalığını yapan Hürriyet Karabal’a ait olduğunu söyledi. Yakalanan Hürriyet Karabal, sorgusunda ağabeyi İbrahim Karabal’dan kendisine miras kaldığını söyledi. Ama Hürriyet Karabal, ağabeyini 250 bin dolar ödeyerek Erdem Fora’ya öldürttüğünü itiraf etti. Hapis cezasına çarptırılan Fora, Rahşan Affı ile çıktı.

Adı her yerde

Avukat Fatih Volkan’a yönelik suikast hazırlığı, 21,5 kilo ecstasy ve 5 Uzi marka silahın ele geçtiği operasyonda da Erdem Fora’nın adı geçiyor. Ayrıca aynı örgüte ait uyuşturucu, silah ve sahte belgelerin ele geçtiği 3 olay da da Erdem Fora’nın adı geçiyor. Soruşturmaya adı karışan Erdem Fora delil yetersizliğinden iddianame dışında tutuldu. Erdem Fora’nın adı Sarı Ömer lakaplı Ömer Sundura’nın başında bulunduğu çete de geçti. Polis 2007 yılının Kasım’ında, Beyoğlu’nda adam öldürmenin de aralarında bulunduğu 16 suç işleyen çetenin 20 üyesini Kadırga Operasyonu ile yakalandı. Tutuksuz yargılanan Erdem Fora için bu iki suçtan 7,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

A’yı da kaldıracağız

Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu "Çarşı"daki gerilim "Çarşı Beşiktaş’ın üstüne geçti" dedikodularıyla son noktaya geldi. Tribün lideri Alen Markaryan, 27 Mayıs gecesi "Asi Ruh" belgeselinin galasında, Çarşı’nın feshedildiğini açıkladı. Taraftar ikiye bölündü. Kimileri bunun yerinde bir karar olduğunu söyledi, kimi de Çarşı’nın 3-5 kişinin kararıyla feshedilemeyeceğini savundu.

Vatani görevini yaptığı Mardin’den üç ay önce hava değişimi için İstanbul’a gelen 31 yaşındaki Erdem Fora, beş arkadaşı ile birlikte yaptığı açıklamada Çarşı’nın Beşiktaş yönetiminin baskısı ile kapatıldığını ileri sürdü. Kendisini Çarşı’nın yeni lideri, arkadaşlarını "A takımı" diye tanıtan Erdem Fora şunları söyledi:

"Tribünden siyaseti kaldırmak istiyoruz. Bizim sağla solla işimiz yok. Bundan sonra kimse Beşiktaş’tan bir şekilde rant elde etmesin. Beleş bilet yok. Küfür etmemek için elimizden geleni yapacağız. Bursalı arkadaşlarla da görüştük, husumeti bitireceğiz. Bizim derdimiz para, pul, şan, şöhret değil. Sosyal içerikli mesajlar devam edecek ama siyasi simgeler bitecek. Grubun ambleminde Anarşistin A’sı olmayacak. Bundan sonra tribünlerde güzellik olacak. Kavgalar, vurdular, kırdılar son bulacak. ’Şarabı da içeriz, esrarı da çekeriz’, ’Allah belamızı versin’ tezahüratları son bulacak. Kurtlar Vadisi ifadesi kullanılıyor bizim için, bu çok ayıp. Bizi ülkücü mafya yaptılar. Bizim hiçbir siyasi kimliğimiz yok."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!