Carlos'un yerine süper forvet

Güncelleme Tarihi:

Carlosun yerine süper forvet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 15:55

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos'un son kararını açıklaması ve Fenerbahçe'den ayrılacağını belirtmesinin ardından gözler yapılacak yeni transfere çevrildi.

Haberin Devamı

Brezilyalı oyuncu perşembe akşamı Avrupa Ligi'ndeki Sheriff karşılaşmasında Fenerbahçe forması ile son maçına çıkıp, taraftara veda edecek. Yönetim de bu oyuncuya plaket verip, teşekkür edecek ve ülkesine uğurlayacak.

Edinilen bilgilere göre Roberto Carlos kalan alacaklarını tahsil etmeyip, bonservisini alıp ülkesine gidecek. Uzlaşarak yapılacak olan bu ayrılık ile 3 milyon euroluk bir tasarruf yapacak olan Fenerbahçe, yeni bir oyuncu transfer etmek için düğmeye bastı bile. Bu futbolcunun da bir golcü olacağı belirtilirken, ilk adaylar arasında Nicola Zigiç'in ismi ön plana çıktı.

Sportif Direktör Aykut Kocaman ve Teknik Direktör Daum'un hedefi Avrupa ligleri tecrübesine sahip, fizik üstünlüğü de bulunan tipteki golcüler.

Guiza'dan verim alamayan ve Semih'in de geçen yıllardaki formuna oranla zayıf bir grafik çizmesi golcü transferini şart hale getirirken, Zigiç'in Roma ile olan flörtünün sonucu bekleniyor. Devre arasında Güiza'yı Valencia'ya satarak bu kulüpten Zigic'i almanın hesaplarını yapan Fenerbahçe Yönetimi'nin Serie A ekiplerinden Roma'ya sıcak bakan Zigiç'i ve menajeri Milan Calasan'ı ikna etmeye çalışıyor. Valencia Guiza'yı istememesi halinde de Zigiç'i almak isteyen Sarı-Lacivertliler , gerekirse İspanyol oyuncuyu da kadroda tutarak takım içinde rekabet yaratmaya çalışacak.

Haberin Devamı

2.02 boyundaki Zigiç'ten olumsuz yanıt alınması halinde ise Sevilla'nın Brezilyalı yıldızı Luis Fabiano'yu transfer etmeyi düşünen Fenerbahçe'nin, diğer alternatifleri de hazır tuttuğu öğrenildi. Fabiano'nun 2010-2011 sezonu sonuna kadar kulübüyle sözleşmesi bulunduğu ve 29 yaşındaki golcünün yüksek bonservis bedeli şimdilik Fenerbahçe yönetiminin elini kolunu bağlayan önemli bir etken.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!