Cariyeyle cari açık kapattı

Güncelleme Tarihi:

Cariyeyle cari açık kapattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 01:00

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Reza Zarrab ile ilgili yeni bir iddiada bulundu.

Haberin Devamı

Özgündüz, “Gümrük görevlilerine, Dubai’ten getirdiği 5 bin tonluk gemide 150 bin ton ihracat yapılmış gibi damga vursun diye kadın gönderiyor, cariyeyle cari açık kapatıyor” dedi. Yargı paketinin Genel Kurul’daki görüşmeleri sırasında Özgündüz’ün yaptığı konuşma Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:

325 BİNİ CONRAD’A GÖTÜR

“Yasaklanan, yayın yasağı konan konuyla ilgili olarak bir başka belge gösteriyorum size. Burada adam zaten bu ‘tape’nin doğru olduğunu söylüyor. Soruyorlar, ‘Bu tapeler doğru mu?’. ‘Evet’ diyor. ‘Yani Reza aramış seni, ‘325 bini Conrad’a götür. Bakan Bey’in danışmanı alacak, anket yapacaklar AK Parti’ye’. Bu doğru mu?, ‘Doğru, evet’ diyor. Nedir bu? Danışman diyor ki: ‘Kardeşim, Haziran 2011 seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde bir salonda bir şenlik yapıldı, söz verdik yapıyoruz. Bunun için de 325 bin lira bir masraf vardı, işte, bu ajansa verecektik, Reza bunu gönderdi, ben de aldım, buraya verdim’. Ya, bunları siz şimdi bilmeyecek misiniz yani? Kamuoyu bilmeyecek mi? Bilmesi lazım. Yani yalan mı? Sizin bakanınız da çıkıyor burada ‘Reza Zarrab iyi bir adamdır, cari açığı kapattı, ben de cari açığı kapattım, bu suçsa suçluyum’ diyor. Ya, ayıp denen bir şey var yani. Ya, yap kardeşim, cari açığı kapat, ihracat yap, kimse bir şey demiyor, ticaret yap, ülkenin ihracatını artır ama çalma çırpma, rüşvet yeme, madalya verelim yani. Dolayısıyla, bunları bilmeniz lazım.

ÇAĞLAYAN KAÇINIZA MİSAFİR

Ya Allah aşkına, Zafer Çağlayan milletvekili olarak kaçınızın evine misafirliğe geldi söyleyin bana? Rıza’nın evine misafirliğe gidiyor, giderken de orada piyanoyu görüyor, ‘Çok güzel bir piyano, aa, ne güzelmiş’ falan diyor. ‘Öyle mi Sayın Bakanım, beğendiniz mi? Hemen gönderelim bir tane.’ Bunları söylüyor, bunlar ifadelerde var, yalan değil ki bunları biz uydurmuyoruz. Ee, gönderiliyor, 37 bin 500 dolar mıdır, TL midir belli değil, sadece bir taksidi piyanonun. Belki de siz gidip görmüşsünüzdür bu evde. Dolayısıyla bu şekilde kapatırsanız biz buradan, bu kürsüden bunları yayımlarız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!