Caretta nöbeti için Avusturya'dan geldiler

Güncelleme Tarihi:

Caretta nöbeti için Avusturyadan geldiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 13:05

DÜNYADA nesli tükenmekte olan canlılar sıralamasında en üstlerde yer alan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağalarının yuvalarını korumak için Avusturya'daki Viyana Üniversitesi'nden 1 öğretim görevlisi ile 7 öğrenci Fethiye'ye geldi.

Haberin Devamı

Avusturyalı gönüllü öğrenciler, Hacettepe Üniversitesi'nden gelen gönüllüler ile birlikte görev yapacak.
Nesli tükenmekte olan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağalarının üreme alanlarının bulunduğu Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki plajlar ile Dalyan'daki yuvaların bilinçli bir şekilde dış etkenlerden korunabilmesi için Özel Çevre Koruma Kurulu tarafından ihale açıldı. İhaleyi, Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD) kazandı. Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü ile işbirliği yapan derneğin çalışmalarına 15 yıldır katkıda bulunan Avusturya'daki Viyana Üniversitesi'nden de gönüllüler geldi. Çalış Plajı ve Yanıklar sahilindeki yuvaları korumak üzere gelen Öğretim Görevlisi Christine Fellhofer ile 7 öğrenci, Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden Bölge Caretta Sorumlusu Murat Özaydınlı ve Eren Çağatay ile birlikte çalışmaya başladı. Çalış Plajı’nda 4, Yanıklar sahilinde ise 11 caretta yuvası tespit eden ekip yuvaların üzerine özel kafesler kapatarak korumaya aldı.

Haberin Devamı

Bölge Caretta Sorumlusu Murat Özaydınlı, yuva sayısının geçen yıllara göre az olduğunu söyledi. Avusturyalı Öğretim Görevlisi Christine Fellhofer ise Eylül ayına kadar kalacaklarını belirterek, “Gerekli önlemler alındığında hem turistler, hem de deniz kaplumbağaları aynı kumsaldan yararlanabilir. Yeter ki insanlar plajda duyarlı davransın. Yuvalara zarar vermesin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!