Caretta caretta'yı kurtarma operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Caretta carettayı kurtarma operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 22:41

BODRUM açıklarında olta iğnesi yuttuğu belirlenen caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

Gündoğan Mahallesi açıklarında, yüzmekte güçlük çeken bir caretta caretta olduğunu fark eden amatör balıkçılar Bodrum AKUT ekibine bildirdi. Botla denize açılan Saadettin Uslu başkanlığındaki AKUT ekibi, olta iğnesi yuttuğu belirlenen 55 santimetre boyunda, 35 kilogram ağırlığındaki deniz kaplumbağasını sudan çıkarttı.

Hayvan, tedavisi için Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde hizmet veren Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) gönderildi. AKUT lideri Saadettin Uslu şunları söyledi: "Birkaç aydır yaralı ve ölmüş caretta carettalarla çok sık karşılaşır hale geldik. Yaralanma ve ölümlerin büyük bölümü insan kaynaklı. Bu deniz kaplumbağası da olta yutmuş. Yapılacak bir operasyonla yuttuğu olta çıkarılacak. İnsanlar tarafından denizlere atılan çöpler ve balıkçı oltaları zaten kısıtlı olan yaşam alanlarını iyice daraltıyor. Şans eseri bulmasaydık ölecekti."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!