’Çanta’dan çıktılar

Güncelleme Tarihi:

’Çanta’dan çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2006 00:00

Fotoğrafta gördüğünüz bu küçücük, sevimli yaratıklar İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 2 küçük el bagajından çıktı. Çocuk bezleri arasında uyutulup, sıkış tepiş konulmuşladı. 23 taneydiler ve hepsi birbirinden şirindi...

UKRAYNALI 25 yaşındaki Lina Roslichenko, 2 küçük el bagajında çocuk bezleri arasına uyutarak sakladığı 25 günlük 23 kedi ve köpeği yasadışı olarak İstanbul’a sokarken Atatürk Havalimanı’nda yakalandı. Motor Sich Aviakompania Havayolları’na ait MS1325 sefer sayılı uçakla Zaparojye’den gelen Lina Roslichenko pazar günü saat 23.00’de Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali’nden İstanbul’a giriş yapmak istedi. Elinde iki küçük el bagajı bulunan yolcudan şüphelenen Gümrük Muhafaza görevlileri, Lina Roslichenko’yu durdurdu. Üzerinde küçük havalandırma delikleri bulunan çantaları açan görevliler, çocuk bezleri arasına uyutularak sıkıştırılmış piyasa değeri yaklaşık 8 bin dolar olan 5 Pekingese, 3 Fransız Bulldog köpek ile 12 chinchillu, 2 Russion blue, 1 Himalayan kedisi buldu. Doğayı Ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) ile irtibata geçen görevliler acil olarak bir Veteriner Hekim istedi.

TEHDİT TELEFONLARI

DOHAYKO üyesi ve Gürpınar Hayvan Barınağı Veteriner Hekimi Ali Tan Akyazı, havalimanına gittiğinde hayvanların küçücük çantalar içinde yaşamalarının büyük bir şans olduğunu belirtti. Serbest bırakılan Ukraynalı kurye Lina Roslichenko, iddiaya göre tutanakta ismi ve telefonu bulunan Veteriner Hekim Ali Tan Akyazı’ İstanbul’daki Türk tanıdıkları aracılığıyla telefonla defalarca tehdit ettirip, hayvanların kendisine verilmesini istedi. DOHAYKO Gürpınar Başkanı Sema Mandev, hayvan kaçakçısı Ukraynalı’nın, İstanbul’daki işbirlikçileriyle kendilerini tehdit ettiğini belirterek, "Hem suçlu hem güçlü. Bu gücü bizim kanunlarımızdaki boşluktan alıyor. Buna bir son verilmeli ve gereken cezayı almalı" dedi.

Yaşamaları büyük şans

3 tanesi DOHAYKO Gürpınar Başkanı Sema Mandev’in kucağında görülen bu birbirinden sevimli yaratıkların uyutulup, sıkıştırılarak, paketler halinde çantalara konulması ve bu şekilde getirilmelerine karşın yaşamaları veteriner hekimler tarafından büyük şans olarak değerlendirildi. Konunun uzmanları, bu tür kaçakçılığın çok yaygın olduğunu ve bu yolculuklar sırasında çok sayıda hayvanın öldüğünü söylediler. Sağ kalan hayvanlar pet shoplara götürülüyor. Oralardan da büyük paralar karşılığında hayvanseverlere satılıyor. Yeterince anne sütü emmedikleri için bünyesel olarak zayıf düşen yavruların büyük bölümü bir müddet sonra ölüyor. Bu da özellikle çocuklarda olmak üzere, büyük travmalara yol açıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!