'Cannes Kriz Festivali' oldu

Güncelleme Tarihi:

Cannes Kriz Festivali oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2010 15:52

Bu yıl basının boykot etmesiyle başlayan Cannes Film Festivali'nde küresel mali krizin etkisi sürüyor, oteller açılış günü normal fiyata müşteri arıyor, İzlanda'daki yanardağın kül bulutu yüzünden hava alanları kapandı.

Haberin Devamı

AÇILIŞ GÜNÜNDEN FOTOĞRAFLAR

/images/100/0x0/55ea99e8f018fbb8f88aa3b6
Başrollerini Russell Crowe ve Cate Blanchett'in oynadığı, Ridley Scott'un yönettiği “Robin Hood” filmi ile başlayacak 63. Uluslararası Cannes Film Festivali'nde olumsuzluklar üst üste geldi.

Amerikalı yönetmen Tim Burton'un jüri başkanlığında yapılacak festivalde, küresel mali krizin dışında İzlanda'da harekete geçen yanardağın kül bulutu yüzünden kapanan hava alanları festivale ikinci darbeyi vurdu.

İngiltere, İskandinav ülkeleri ve Almanya başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden festivale gelmek isteyen sinemasever, hava alanlarının her an tekrar kapanma tehlikesini dikkate alıp Cannes'e gelmekten vazgeçti.

Haberin Devamı

Festival yönetimi, bu yılki festivalde krizi dikkate alarak tasarrufa gitmiş ve geçen yıllara oranla film sayısını azaltmıştı.

Cannes Kriz Festivali oldu

/images/100/0x0/55ea99e8f018fbb8f88aa3ba
TURİZM OLUMSUZ ETKİLENDİ

Cannes'de oteller, her yıl festival süresince normal fiyatlarını en az dörde katlarken, bu yıl son dakikada gelen iptaller yüzünden oteller, acış günü normal fiyata müşteri arıyor.

Öte yandan geçen hafta Cannes sahillerini vuran dalgalar yüzünden zarar gören işletmeler, hala şantiye görünümünde.

Plajdaki işçiler, festival için harıl harıl çalışarak dalgaların yerle bir ettiği tesisleri onarmaya çalışıyor.

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!