Cannes, Harem filmini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Cannes, Harem filmini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Genç yönetmen Ferzan Özpetek, uluslararası alanda büyük başarı kazandığı ‘‘Hamam’’ filminden sonra şimdi de ‘‘Harem Suare’’ ile ikinci büyük çıkışına hazırlanıyor.

Başrollerini Marie Gillain, Lucia Bose, Aleks Descas, Nilüfer Açıkalın, Haluk Bilginer ve Ayla Algan'ın paylaştığı ‘‘Harem Suare’’nin ilk bölümü, Bursa'da çekildi. Filmin ikinci bölümünün Roma'daki Cinecitta stüdyolarında tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. ‘‘Harem Suare’’nin Cannes Film Festivali'ne yetiştirilmesi bekleniyor.

Türk-İtalyan-Fransız ortak yapımı olan ‘‘Harem Suare’’ filmi, Sultan Abdülhamit döneminde harem hayatının son buluşu ekseni üzerinde gelişen olayları anlatıyor. Genelde sultanların zevk ve eğlencesini sağlamak için kurulan Harem'e farklı bir yorum getiren yönetmen Ferzan Özpetek, film hakkında şunları söyledi:

‘‘Harem'e giren kadınların güzelliği kadar zeki, kültürlü, muhafazakâr olmaları da bekleniyordu. Böylece sultanın daha çok gözüne girebilirlerdi... Filmde imkansız bir aşkı anlatmaya çalıştım. Aslında ninemden dinlediğim saray öykülerinden yola çıkarak bu filmi yapttım...’’

Filmin senaryosunu İtalyan Gianni Romoli ile birlikte yazan Ferzan Özpetek, Abdullah Öcalan krizinin çekimler sırasına rastlamasının sette bazı huzursuzluklar yarattığını belirtti. Özpetek, bazı İtalyanların çekindiğini söyledi. İtalyan Medusa Film Şirketi tarafından dağıtımı yapılacak olan ‘‘Harem Suare’’nin zengin dekorunun olağanüstü ilgi göreceği öne sürülüyor.

Ferzan Özpetek'in ‘‘Harem Suare’’ filmi, bu yılın en çok konuşulan ve tartışılan filmlerinden biri olacak. Çekimler sırasında oryantalist ressamların tablolarıyla film sahneleri arasındaki benzerlik, gazetecilerin gözünden kaçmadı. İtalyan sinema dergileri, 19'uncu yüzyılda yaşamış ünlü ressamlar Dominique İngres ve Jean-Leon Gerome'un tablolarıyla Harem Suare filminin bazı sahneleri arasındaki yakınlığa dikkat çektiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!