Canlı yayında olursa TRT bunu yapacak

Güncelleme Tarihi:

Canlı yayında olursa TRT bunu yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2013 16:32

Eurovision'da Finlandiya adına yarışacak olan Krista Siegfrids'ın ülkesinde eşcinsel evliliğin yasak olmasını protesto etmek için hazırlık konserinde bir kadın dansçısıyla öpüşmesinin ardından gözler bugünkü yarışmaya çevrildi. Siegfrids'in protestosunu bu akşam da sürdürüp sürdürmeyeceği bilinmezken, Eurovision'u canlı yayınlayacak olan TRT'nin böyle bir sahneyi yayınlayıp yayınlamayacağı merak ediliyor. Hürriyet, bu soruyu TRT'ye yöneltti. Yetkililer, "Eğer böyle bir protesto olursa ve Eurovision rejisi de bu görüntüyü yayınlarsa, biz de aynen yayınlarız" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Ülkesinde eşcinsel evliliğe izin verilmemesini Eurovision'da protesto etmek isteyen 27 yaşındaki şarkıcı, bunun ilk provasını, 18 Mayıs’ta İsveç’te düzenlenecek final gecesi öncesi Amsterdam’da gerçekleştirdiği hazırlık konserinde yaptı. Siegfrids, eşcinsel evlilik yasağını eleştirmek için, 'Marry Me' isimli şarkısını söylerken bir kadın dansçıyla ateşli bir biçimde öpüştü.

GÜZEL ŞARKICININ ÖZEL ŞOVU / FOTO GALERİ
 
'Marry Me' (Evlen Benimle) isimli parça, başlangıçta, erkek arkadaşının kendisine evlenme teklif etmesi için her şeyi yapabilecek bir kadının bakış açısıyla söyleniyor gibi algılanıyor. Ama iki kadının öpüşmesiyle farklı bir mesaj içerdiği anlaşılıyor.

/images/100/0x0/55eb6428f018fbb8f8be1c6f

 
İNGİLTERE'NİN DESTEĞİNİ UMUYOR
 
Finlandiya Parlamentosu geçen yıl eşcinsel evlilik aleyhinde oy kullanmıştı. Finlandiya'da eşcinsel evliliğin parlamentoda tekrar oylanması için 100 bin imza toplanmış durumda. Bu da, parlamenterlerin yeniden oylama yapması için yeterli bir sayı.  Siegfrids, Eurovision'daki protestosuyla İngiltere'deki eşcinsel derneklerin oylarını almayı hedefliyor.
 
Konser sonrası İngiliz Independent gazetesine konuşan Siegfrids, "Bence 'Marry Me' şarkısı siyasi değil. Sevgi ve hoşgörüyle ilgili. Ama Finlandiya’da eşcinsel evlilik yasak ve bu yanlış bir uygulama" dedi.

Haberin Devamı


 
CANLI YAYINDA NELER OLACAK?
 
Şarkıcı, "Bu hareketim homofobik insanları kızdırabilir. Ama final performansımda bir sürpriz daha planlıyorum. Yarışma canlı olacağı için kimse beni durduramayacak" dedi.
 
İŞTE TRT'NİN YANITI

 
 Siegfrids'in Eurovision gecesi sürprizinin ne olacağı bilinmiyor. Yarışmayı canlı yayınlayacak olan TRT ne yapacak. TRT yetkilileri, Eurovision yayınının çok profesyonel bir ekip tarafından yönetildiğini, dolayısıyla böyle bir sürprizde rejinin ne yapacağını bilemediklerini belirttiler. "Olası bir öpüşme sahnesinde reji, görüntüyü seyirciye çevirebilir" diyen yetkililer, "Eğer bu protesto gerçekleşirse ve yarışma rejisi bunu ekrana yansıtırsa biz de TRT olarak aynen veririz" dediler. TRT'nin bu görüntüyü vermemek için reklama girme gibi bir düşüncesinin olup olmadığı sorumuza ise, "Hayır kesinlikle böyle bir şey olmaz. Onlar yayınlarsa biz de yayınlarız" yanıtını verdiler. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!