Canlı silahlar

Güncelleme Tarihi:

Canlı silahlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Amerikan ordusunun en seçkin birliğini oluşturan 100 kişilik ‘‘Weapon Men’’ (Silah Adamlar) timi, gelecek yüzyılın ordusu olarak görülüyor. Olağanüstü mükemmel eğitilen ve üzerlerinde 7 ayrı ölümcül silah taşıyan süper savaşçılar, karada, havada ve denizde muharebe yeteneğine sahipler. Parolaları: Öl ya da öldür! Bütün Batılı ülkeler, ordularında böyle seçkin bir birim oluşturmak için uğraşıyor.

Weapon Men, Amerikan ordusuda çok küçük bir birim. Ama bugüne kadar, hiçbir askeri birlik, onlar kadar mükemmel yetiştirilmedi. Onlara 21. yüzyılın askerinin prototipi olarak bakılıyor. Bu özel birlik, ancak Başkan Bill Clinton'la dört yıldızlı bir generalden emir geldiği takdirde harekete geçiyor. Görevleri çok tehlikeli, görev yerleri çok gizli. Bu nedenle Başkanın imzasını taşıyan görev emri, yanlış ellere geçmesin diye derhal imha ediliyor. Amerikan ordusunun ‘‘Yeşil Bereliler’’ birliğinden seçilen 100 süper savaşçının yer aldığı bu özel tim, Kuzey Carolina eyaletindeki gizli bir üste eğitim görüyor. Her biri çelik gibi sinir ve kas sistemine sahip olan canlı silahlar, nemli tropik ormanlardan alev gibi yanan çöllere kadar her türlü ortamda savaşabilme yeteneğine sahipler. Üzerlerinde omuzdan atılan Stinger füzeleri, tank ve sığınak delen SMAW sistemleri gibi,

toplam ağırlığı 100 kiloyu bulan 7 ayrı silah taşıyan ‘‘Weapon Men’’ timinin komutanı Yüzbaşı Frank B. Rush. 32 yaşındaki komutan, bugüne kadar Asya'daki cangıllar da dahil olmak üzere birçok gizli göreve gittiklerini ve hiçbir adamının düşman eline geçmediğini söylüyor. Yüzbaşı Rush, ‘‘Çünkü benim adamlarım ölümüne savaşır ve yakalanacağını anladığı an, zehirli kapsülü yutar. Ancak ölmeden önce en az 20 kişiyi cehenneme gönderir’’ diyor.

Süper komandolar, MG makineli tüfeklerle uçak bile düşürebiliyorlar. Kuzey Carolina'daki üste alevler arasında tatbikat yapan ‘‘canlı silahlar’’dan biri, uzaktan kumandalı savaş uçağının yere 40-50 metre kadar yaklaşmasını kıpırdamadan bekliyor ve MG'yle iki salvo atıyor. Uçak patlayıp paramparça olurken, infilakın şiddetiyle 20 metre kadar öteye savrulan Amerikalı komando, hiçbirşey olmamış gibi gülümseyerek ayağa kalkıyor.

Neler taşıyorlar

MG Barret: 27 kalibrelik, M 82 A1 tipi Light Fifty.

StInger: Omuzdan atılan, kızılötesi ışınlı uçaksavar roketi.

SMAW: 105 mm'lik top mermileriyle 60 cm kalınlığa kadar zırhlı tank ve sığınakları delebiliyor.

FIre Dragon: Alev silahı. 3 bin dereceye kadar ısı yayıp bir metre kalınlığındaki beton duvarları eritebiliyor.

Hyper Blow: Düşmanın ikmal yollarını sabote etmek için geliştirilmiş özel bir patlayıcı.

Baretta: Sekiz şarjörlü, M9 ordu tabancası.

Bıçak: Sap kısmı sekoya ağacından yapılmış, sapı hariç 32 cm uzunluğunda ve 8 cm boyunda sertleştirilmiş çelikten yapılma özel bir bıçak. Bir tarafı çok keskin, diğer tarafında 46 sivri diş bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!