Canlı bombayı İstanbul'a gönderenler yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Canlı bombayı İstanbula gönderenler yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2008 09:59

İSTANBUL'da sansasyonel eylem gerçekleştirme hazırlığı yaparken, üzerinde 8 kilo 800 gram plastik patlayıcı ve düzenekle dün Şişli'de polisin dikkati sayesinde yakalanan ‘Ezgi’ kod adlı ‘canlı bomba’ kadın teröristi Van'dan eylem için gönderdikleri ileri sürülen 2 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/vampirella_banner.jpg

‘Canlı bomba’ kadın teröristin sorgusunda verdiği bilgiler doğrultusunda dün gece Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri kent merkezinde operasyon yaptı. Kadın teröristi eylem yapmak üzere Van'dan İstanbul'a gönderdikleri ileri sürülen 2 kişi, Selimbey Yalı Mahallesi'nde saklandıkları evde saat 23.00 sıralarında gözaltına alındı.

İlk ifadelerinden sonra hastanede sağlık kontrolundan geçirilen ve kimlikleri açıklanmayan 2 zanlı, işlemlerin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderilecek.

İSTANBUL'A GETİRİLDİLER

İstanbul'da eylem hazırlığındayken, üzerinde 8 kilo 800 gram plastik patlayıcı ve düzenekle dün Şişli'de yakalanan 'Ezgi' kod adlı kadın teröristi, Van'dan eylem için gönderdikleri ileri sürülen 2 kişi İstanbul'a getirildi. Kadın teröristin sorgusunda verdiği bilgiler doğrultusunda dün gece Van'da Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalanan T.S(27) ile M.S.A (36), Van'da sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a getirildiler. Tarifeli bir uçakla Van'dan İstanbul'a getirilen 2 kişi sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüler.

Haberin Devamı

Elleri kelepçeli olarak Havalimanı'ndan çıkarılan iki şüpheli habercilerin soruları üzerine, "Bu olayla ilgimiz yok. Neden gözaltına alındığımızı bilmiyoruz" dediler.

 4 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

İstanbul'da dün patlayıcıyla yakalanan kadın dışında konuyla ilgili 4 kişinin daha gözaltında olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Şişli'de dün 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonu ile yakalanan ve üzerinde “Ayşe Şen” adına düzenlenen sahte kimlik bulunan hamile görünümlü kadınla ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, bu kişinin İstanbul'da evinde kaldığı H.İ. adlı kadın ile patlayıcıyı ulaştırdığı iddia edilen bir şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Patlayıcı maddeyi temin ettikleri ileri sürülen ve Van'da gözaltına alınan T.S. ve M.S.A'nın da İstanbul emniyetine getirilmesiyle birlikte gözaltındaki toplam 5 kişinin işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!