Canlı bombanın cenazesine giden vekilin dosyası savcılıkta

Güncelleme Tarihi:

Canlı bombanın cenazesine giden vekilin dosyası savcılıkta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 17:42

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 9 HDP milletvekili hakkındaki 25 fezleke, Van Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı. Fezlekeler arasında, Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret eden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkında hazırlanan dosya da bulunuyor.

Haberin Devamı

Van'da çeşitli suçlardan haklarında fezleke hazırlanan aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 9 HDP milletvekilinin dosyası, Van Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı. Alınan bilgiye göre, milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, cumhuriyet başsavcılıklarınca düzenlenen fezlekelerin suçların işlendiği illere gönderilmesine başlandı.


Adalet Bakanlığı, TBMM'den gönderilen milletvekili dosyalarından Demirtaş'ın 2, Yüksekdağ'ın 5, TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın 3, Van milletvekilleri Lezgin Botan'ın 5, Tuğba Hezer Öztürk'ün 4, Adem Geveri'nin 3, Bedia Özgökçe Ertan'ın 1, Nadir Yıldırım'ın 1 ve HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın 1 dosyasını soruşturmaların yürütülmesi amacıyla Van Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
Milletvekillerinin fezlekelerinde "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "suç ve suçluyu övmek", "Cumhurbaşkanına hakaret", "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" gibi suçlar yer alıyor.

Haberin Devamı

TERÖRİSTİN TAZİYESİNE KATILMIŞTI

Van Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen fezlekeler arasında, Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret eden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkında hazırlanan dosya da bulunuyor.

Başsavcılıkça hazırlanan fezlekede, milletvekili Öztürk'ün 17 Şubat'ta Ankara Merasim Sokak'ta asker ve sivil 29 kişinin şehit olduğu bombalı terör saldırısını terör örgütü PKK/KCK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG adına gerçekleştiren terörist Abdulbaki Sömer için organize edilen sözde taziyeye katılmak için Hacıbekir Mahallesi'ne gittiği belirtilerek, şu ifadelere yer verilmişti:

"Sözde taziyeye Abdulbaki Sömer'in gerçekleştirdiği terörist saldırıya desteğini göstermek, terör eyleminin ve terör örgütünün propagandasını yapmak, Abdulbaki Sömer ile gerçekleştirdiği terörist saldırıyı kutsamak amaçlı milletvekili sıfatı, yetki, görev ve sorumluluğuyla bağdaşmayacak şekilde, bilerek ve isteyerek sözde taziyeye katıldığı, dosya içerisinde mevcut İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen tutanaklar, fotoğraflar ve tüm belge, bilgilerden anlaşılmaktadır."

Haberin Devamı

Fezlekede, Öztürk hakkında, TCK'nın 215/1, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 28/1. maddelerinde yer alan "suçu ve suçluyu övme", "terör örgütünün propagandasını yapma" ve "İzinsiz Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından soruşturma yapılabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması talep edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!