Canlı bomba İstanbul'a sahte kimlikle gitti

Güncelleme Tarihi:

Canlı bomba İstanbula sahte kimlikle gitti
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 15:56

İstanbul'da kanlı bir eylem yapmak üzereyken 8 kilo 800 gram plastik patlayıcı ile yakalanan PKK'lı "Ezgi" kod adlı 'canlı bomba' kadın terörist H.İ.'nin, sahte kimlik düzenleyerek gittiği belirlendi. Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, kadın teröristin adına sahte kimlik düzenlendiğini ve aracılar vasıtasıyla gönderildiğinin belirlendiğini söyledi. Kesmez, "İncelemeler sonucunda kadın töreristin üzerinden çıkan kimliğin sahte olduğu anlaşıldı" dedi.

Haberin Devamı

Ä°stanbul ÅžiÅŸli'de polisin dikkatli bir çalışmasının ardından baÅŸarılı bir operasyon sonucu üzerinde 8 kilo 800 gram plastik patlayıcı ile yakalanan PKK'lı "Ezgi" kod adlı 'Canlı Bomba' kadın terörist H.Ä°.'nin üzerinden çıkan kimliÄŸin sahte olduÄŸu anlaşıldı.ÂPKK terör örgütünün kamplarında patlayıcılar konusunda eÄŸitim alıp, kanlı bir eylem yapmak için Ä°stanbul'a giden H.Ä°."nin Eylül ayı başında önce Van'a 25 Eylül 2008 tarihinde de aracılar vasıtasıyla Ä°stanbul'a geçiÅŸi sırasında bu sahte kimliÄŸi kullandığı anlaşıldı.

 

Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, H.İ. ismini kullanarak İstanbul'a geçen canlı bomba PKK'lı kadın teröristin, gerçek kimliğinin belirlenmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Kesmez, "Yapılan araştırmalar sonucunda kadın töreristin üzerinden çıkan kimliğin sahte olduğu belirlendi. Sahte kimlikte bu kişinin Artvin nüfusuna kayıtlı olduğu görülüyor. İncelemeler sonucunda H.İ. ismini kullanan kadın canlı bombanın gerçek isminin ve memleketinin ortaya çıkartılması için çalışmalar sürüyor" dedi.

 

Haberin Devamı

Van Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, dün soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderilen T.S. ve M.S.A.'nın da bağlantılarının arıştırıldığını belirterek, olası bir terör eylemine karşı ise Van'da her türlü güvenlik önleminin alındığını kaydetti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!