Çankaya'da güvenlik zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Çankayada güvenlik zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 13:42

Haberin Devamı

Saat 15.00'te başlayan zirvede, Bakanlar Kurulu'nda kararlaştırılan tedbirler ve yeni alınacak önlemler görüşüldü.

Zirvenin ardından yapılan yazılı açıklamada "Son günlerde halkı derin acıya boğan gelişmeler ele alındı. Terörle mücadele halkımızın güvenliği tamamen sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir" denildi.

İşte açıklama:
"Son günlerde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı'nın katılımıyla 08 Ekim 2007 tarihinde bir toplantı gerçekleştirilmiştir.
Toplantıda Şırnak ilimizde sivil vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize yöneltilen terörist saldırılar başta olmak üzere son günlerde meydana gelen ve halkımızı derin acıya boğan olaylar ele alınmıştır.

Haberin Devamı

Bu vesileyle, güvenlik güçlerimizin terörizm karşısındaki haklı mücadelesini her türlü şart altında yılmadan devam ettirmesi ve güçlü tedbirler uygulaması yönündeki karalılığı vurgulanmıştır.

Halkımıza ve diğer birçok ülke halkına karşı insanlık suçu işlemeye devam eden ve terörizme karşı mücadelede, uluslararası alanda azami duyarlılık, somut işbirliği ve gerçek bir kararlılık ihtiyacı bulunduğu da teyit edilmiştir.

Mücadelemiz her halükârda, milletimizin desteği, kahraman güvenlik güçlerimizin azmi ve devletimizin bütün kurum ve kuruluşları ile bir bütün halinde, halkımızın huzur ve güvenliği ülkenin her köşesinde, tamamen sağlanıncaya kadar sürdürülecektir."

GÜL: GÖRECEKSİNİZ

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya'daki kabulleri sırasında bir gazetecinin, dün Şırnak'ta 13 askerin şehit edildiğini hatırlatarak, “Irak ile ilgili yeni bir tutum olacak mı?” sorusuna, “Dün açıklama yaptık. Bugün göreceksiniz” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, bir başka gazetecinin, 24 Ekim'de toplanması beklenen Milli Güvenlik Kurulu öncesi bir terör zirvesi toplamayı düşünüp düşünmediği sorusunu da “Göreceksiniz” şeklinde yanıtladı.

BAKANLAR KURULU TOPLANDI

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
Başbakanlık Merkez Bina'daki toplantı saat 11.30'da başladı.
Toplantıda dün ve bugün Güney Doğu'da meydana gelen çatışmaların ardından 15 askerin şehit olması değerlendirildi.
Hükümet sözcüsü Bakan Çiçek toplantının ardından şu açıklamayı yaptı:
Bugünkü Bakanlar Kurulu’nda dün verdiğimiz şehitler görüşüldü. Yarın saat 10.00’da Terörle Mücadele Yüksek kurulu’nu toplantıya çağırıyoruz. Aslında sözün bittiği bir konuyu konuşuyoruz: Terörle ilgili tüm konuları bir çok kez görüştük. Bugüne kadar hükümet olarak ne tedbir varsa almaya karar verdik. Ve alınan kararların devamlılığı sürüyor. Bundan sonra alınması gereken ne tedbir varsa almaya çalışacağız. Soğukkanlı olarak akla gelebilecek tüm tedbirleri almaya çalışacağız.

Akla gelebilecek en önemli konu budur. Öncelikli olarak bu konu görüşmüştür.

Bakan Başesgioğlu memur maaşları ile ilgili Bakanlar Kurulu’na bilgi verdi.

"TEK BİR TEDBİRLE SORUN ÇÖZÜLEMEZ"

Şimdi terör konusu Türkiye’de çok konuşulan bir konudur. Konuyla ilgisi ve bilgisi olan bir çok kişi değerlendirme yapmaktadır. Karmaşık bir konuyu konuşuyoruz. Bu konuda tek bir tedbir alınırsa sorunun çözülebileceği sanılmaktadır. Bu konuda kısa, orta ve uzun planlar var.

Haberin Devamı

Geldiğimiz bu nokta itibariyle ne tedbir alırsak bu belayı ülkemizden nasıl defederiz? Bu konuda son bir değerlendirme daha yapacağız. Bu konuda mücadele yürüten kurumların temsilcileriyle oturup görüşeceğiz.

Vatandaşımız emin olsun ki alınması gereken hiçbir konuda siyasi irade eksikliği yoktur. Devlet bu değerlendirmeyi yapıyor. Hükümet olarak da biz değerlendirmemizi yapacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında devlet olarak bunun tedbirleri görüşülecek.

Ne tedbir alırsak bu işe fayda sağlayacaksa bunu almaya kararlıyız. Alacağımız tedbirin soruna ne ölçüde olumlu ya da olumsuz tesir edeceğini bilmeliyiz.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!