Canım pahasına direnirim

Güncelleme Tarihi:

Canım pahasına direnirim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yüce Divan'da aklanacağını söyleyen DYP Lideri Tansu Çiller, ‘‘Canım pahasına da olsa beni siyasetten silemeyecekler’’ dedi. Çiller, gerekirse yargılana yargılana Kırat'ın bayrağını iktidar burcuna dikeceğini söyledi.

Malvarlığı soruşturma önergesinin TBMM'de kabul edilmesi, DYP Lideri Tansu Çiller'i sinirlendirdi. TBMM'deki oylamadan sonra kurmayları ve bazı milletvekilleriyle görüşen Çiller, ‘‘Alnımda tek bir leke yok. Bunu onlar da biliyor. Entrika, çirkin politika bunlar’’ tepkisini gösterdi. Çiller, Yüce Divan'da aklanacağını da savunarak, siyasetin içine, ‘yine tertemiz döneceğini’ iddia etti. Çiller, ‘‘Canım pahasına da olsa beni siyasetten silemeyecekler. Sonuna kadar mücadele edip direneceğim. Beni siyasetten silmek öyle kolay olmayacak’’ dedi. Kendisine ‘parmak hesabı ile Yüce Divan yolunu açan’ milletvekillerinin tarih önünde hesap vereceğini ve ‘milletin gönlünde mahkûm olacağını’ söyleyen Çiller, şu değerlendirmeyi yaptı:

‘‘Karşımızdaki dehşet ittifakının bütün amacı bu kadını siyasetten silmek. Ama bunu başaramayacaklar. Milletin hakkını koruyan bir geleneğin başındaki kişi olduğum için hedef seçildim. Şimdi bu misyonun başını koparmak istiyorlar. Bu can bu tende oldukça, ne buna izin veririm ne de soruşturmalardan korkarım. Gerekirse yargılana yargılana Kırat'ın bayrağını iktidar burcuna dikerim.’’

Eşi Özer Çiller'in dokunulmazlığı olmadığını söyleyen Çiller, ‘‘Bunlar 9 aydır iktidarda. Bir belge bile bulamadılar. Özer Bey'ın dokunulmazlık zırhı yok. Bugüne kadar iftiradan başka bir şey ortaya atabildiler mi? Bulsunlar bir belge, ailemiz hakkında bir tek kör nokta göstersinler. Ben de o zaman gereğini yapmaya hazır olurum’’ dedi. Çiller, genel başkan yardımcılarına, ‘‘Köy köy, belde belde dolaşacağız. Meclis'te değil, halkın arasında bize yapılanları bir bir anlatacağız’’ talimatı verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!