Cani anneye idam

Güncelleme Tarihi:

Cani anneye idam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Karaoke barlarına düşkünlüğü yüzünden, 2 ve 5 yaşındaki çocuklarını öldüren Amerikalı cani anne için son karar: Zehirli iğneyle idam.

Çocuklarını boğdu

Mahkeme kayıtlarına göre, 28 yaşındaki eski hemşire Christina Marie Riggs, karaoke yarışmalarına meraklı bir anneydi. Çocuklarını evde yalnız bırakıp yarışmalara katılıyordu. Riggs, kendisine ayak bağı olduğu gerekçesiyle çocuklarını öldürmeye karar verdi. Justin'in damarlarına önce potasyum klorid ve morfin enjekte etti. Sonra Justin'i de 2 yaşındaki kız kardeşi Shelby Alexis gibi boğarak öldürdü.

Ölümü kendisi istedi

1997 yılında çocuklarını öldürmekten yargılanan Riggs'in Oklahoma bombalamasından sonra hemşire olarak görev aldığı için buhran geçirdiği öne sürüldü. Ancak mahkeme bu iddiayı dikkate almadı. Genç kadın da sonunda suçunu itiraf ederek, ‘Bana idam cezası verin. Bebeklerime kavuşmak istiyorum’ dedi. Mahkeme Christina Marie Riggs'i idam cezasına çarptırdı.

150 yıl sonra

Riggs, ailesinin talebi üzerine kararı temyize götürmek istedi sonra da vazgeçti. Geride sadece valinin infazı 30 gün erteleyebilme ihtimali kaldı. Eğer vali bu yetkisini kullanmazsa, Riggs, 150 yıl sonra Arkansas Eyaleti'nde idam edilen ilk kadın olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!