Canavar fren bile yapmamış

Güncelleme Tarihi:

Canavar fren bile yapmamış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kazada yaşamını yitiren Selin Uras'ın babası Boray Uras'ın avukatı Cem Sofuoğlu'nun talebi üzerine Kadıköy 6. Sulh Hukuk Hakimi Mehmet Güler ve Makine Yüksek Mühendisi M. Şükrü Turgut tarafından 4 Mayıs 2000 tarihinde olay yerinde yapılan keşfin raporu tamamlandı. Sanık Baran Balcıoğlu'nun, kaza öncesi fren yapıp yapmadığının belirlenmesi için yapılan keşif sonucu hazırlanan raporda, ‘‘Olay yerinde yapılan çeşitli incelemeler sonucunda, kaza yeri olan Bağdat Caddesi üzerinde çarpma noktasından önce belirgin bir fren izi tespit edilememiştir’’ denildi.

Rapor, Baran Balcıoğlu hakkında Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ‘‘Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek’’ suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada delil olarak kullanılacak. Davanın ilk duruşması, 30 Mayıs Salı günü görülecek.

Erenköy'de 30 Nisan Pazar günü sabaha karşı, Bağdat Caddesi'nden karşıdan karşıya geçmek isteyen Erdem Celasun'un kullandığı otomobile, arkadaşlarıyla yarış yapan Baran Balcıoğlu'nun otomobili çarpmıştı. Korkunç kazada, takla atan otomobilin içindeki Erdem Celasun ve kız arkadaşı Selin Uras ölmüştü.

Bağdat Caddesi'nde Selin Uras ile Erdem Celasun'un ölümüne neden olan trafik canavarı Baran Balcıoğlu'nun önüne çıkan otomobili görmesine rağmen, fren bile yapmadığı anlaşıldı.

Selin Uras’ı öldüren canavar

Baran Balcıoğlu

Trafik canavarı Baran Balcıoğlu, 30 Nisanda aşırı sürat yaptığı aracıyla

Selin Uras ve Erdem Celasun'un içinde bulunduğu araca hızlaçarparak

ölümlerine neden oldu.

Hız kesici bariyer konuyor

Yarış pistine dönen Bağdat Caddesi'nin Suadiye-Bostancı bölümüne hız kesici bariyer konulmasına başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve C Bölgesi Trafik Amirlği yetkililerinin katıldığı Trafik Komisyonu Toplantısı'nda alınan karar gereği yapımına başlanan hız kesici bariyerlerin yanına, ‘‘Yavaş’’ ve ‘‘Hız limiti 50 km’’ yazılı tabelalar asıldı. Öte yandan trafik polisi, yarış kazasından sonra Bağdat Caddesi'ndeki önlemlerini artırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!