Çanakkale'yi sarsan tokat olayına idari soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Çanakkaleyi sarsan tokat olayına idari soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 14:22

ÇANAKKALE'nin Çan İlçesi'nde önceki gün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı provaları sırasında Kaymakam Ahmet Ümit'in kızı 15 yaşındaki B.Ü. ile Beden Eğitimi öğretmeni Şenol Eker'in birbirlerini tokatlamasıyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da idari soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, olayla ilgili valilik talimatıyla bir hafta sürecek titiz bir soruşturma başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Beden Eğitimi öğretmeni Eker'in kendisine tokat atıp, hakarette bulunan öğrenciye tokatla karşılık verdiği iddiasının mı doğru, yoksa öğrenciye sözünü dinlemediği için öğretmenin mi hakaret edip tokatladığını soruşturma sonucunda ortaya çıkaracağız. Bunun için iki müfettiş görevlendirdik. Müfettişlerimiz, olaya tanık olanların ifadelerini alarak, çalışmalara başladı. Provalarda görevli beden eğitimi öğretmenleri Didem Şen ve Bedrettin Ünal'ın yanı sıra, bandoda görevli öğrencilerin de ifadeleri alınacak. 12 Mayıs Pazartesi günü bu işlem hız kazanıp, hafta sonuna kadar idari açıdan başlayan soruşturma sonuçlanacak” dedi.

OLAY NASIL OLDU

Çan İbrahim Bodur Stadı'nda yapılan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı provaları sonunda megafonla bando ekibinden çalışmayı bırakmaları istendi. Ancak bando ekibi çalışmaya devam etti. Öğretmenlerden Didem Şen, bando ekibindeki İbrahim Bodur Anadolu Lisesi ikinci sınıf öğrencisi B.Ü.'den, yanına giderek, bandoyu susturmasını istedi. İddiaya göre, B.Ü., “Ben sizi tanımıyorum. Kim oluyorsunuz da bizden çalmayı bırakmamazı istiyorsunuz. Siz bizim öğretmenimiz, değilsiniz ki” diyerek tepki gösterdi.

Bu sırada B.Ü.'nün yanına gelen beden eğitimi öğretmeni Şenol Eker, “Ne terbiyesizlik bu! Neden böyle yapıyorsunuz, uyarıları duymuyor musunuz?” dedi. Bunun üzerine B.Ü., öğretmeni Şenol Eker'e “Sürdürürüm sizi, burada barındırmam” diye bağırarak, tokat attı. Eker'in de aynı şekilde tokatladığı B.Ü., önce yere düştü, sonra kalkıp tekme attı. Araya giren diğer öğretmeler, kavgayı ayırdı.

Olayla ilgili tutanak imzalayan öğretmen durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. B.Ü. de İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, öğretmeni tarafından dövüldüğünü belirterek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine polis, öğretmen Şenol Eker'i gözaltına aldı. Eker, sevk edildiği adliyede, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!