Çanakkale'de ‘sahte yapımcı’ şoku

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede ‘sahte yapımcı’ şoku
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2008 13:34

ÇANAKKALELİ emekli öğretmen Selçuk Ş.'nin oğlu Selçuk Ş., Adapazarı'nda Selçuk Çelik adını kullanarak karıştığı dolandırıcılık olayıyla kentteki yakınlarını ve kendisini tanıyan hemşerilerini şoke etti.

Çanakkaleliler güne, birçok gazeteye ‘10 günlük dolandırıcılık olayı’ haberiyle konu olan hemşerilerinin haberini okuyarak başladı. Adapazarı'nda, kendisini özel bir televizyon kanalında yayınlanan bir programın yapımcısı olarak tanıtıp, adının ‘Selçuk Çelik’ olduğunu söyleyen ve 10 gün boyunca kenidini ağırlattıktan sonra ortadan kaybolan kişinin Çanakkaleli emekli öğretmen Hasan Ş.'nin oğlu Selçuk Ş. olduğu ortaya çıktı. Çanakkaleli gencin yakınları, yüksek tansiyon hastası emekli öğretmen babasına durumu anlatamadı. Selçuk Ş. ile bir süre evli kalan eski eşi ve 6 yaşındaki kızının ise Çanakkale dışında yaşadığı öğrenildi.

Selçuk Ş., Çanakkale'de bir süre yerel televizyon kanallarında kameraman olarak görev yapmış, CHP'li Çanakkale Belediyesi'nde de evrak kayıt biriminde geçici işçi olarak çalışmıştı. Seçim dönemlerinde propaganda çalışmalarında, ses düzeni görevlisi olarak görevlendirilmiş, kentteki bir çok sosyal aktivitede ya da açık hava konserlerinde de görev almıştı.

‘HAYAL ETTİĞİ KİMLİĞE BÜRÜNÜR’

Çanakkale Belediyesi'ndeki mesai arkadaşları Selçuk için “O dünya tatlısı biri. Kendini zaman zaman hayal ettiği kimliğe büründürür ve buna inanırdı. Bu bir hastalık. Ancak bir tedavi görmüyordu. Selçuk doğru mu yoksa yalan mı söyler bilirdik. Onu tanıyanların çoğu, Selçuk'un hayal dünyasının ne kadar geniş olduğunu bilir. İçinde kötülük yoktur. Sadece hayal ettiği kimliğe kendini inandırır. Çevresindekilere de bunu inandırmaya çalışır” dedi.

LÜKS İÇİNDE AĞIRLANMIŞTI

Kendisini özel bir televizyon kanalında yayınlanan gezi- inceleme programının yapımcısı olarak tanıtarak Adapazarı'nda, sözde çekim öncesi ön hazırlık yaptıran ve adının da ‘Selçuk Çelik’ olduğunu söyleyen Selçuk Ş., 10 gün süreyle lüks içinde ağırlanmasını sağlamıştı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Daire Başkanı Fahri Tuna'nın kendisi için tahsis ettiği özel araçla Adapazarı'nda dolaşıp çekim için mekan seçimi de yapan Selçuk, sözde yapımcılığını yaptığı program sunucusu Hakan Doğanay'ın, kente geleceğini söylediği gün, foyası meydana çıkacağı için ortadan kaybolmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!