Çanakkale'de domuz gribi tatili

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede domuz gribi tatili
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 00:27

ÇANAKKALE'de H1N1 virüsü rastlanılan bir okulda eğitime bir hafta ara verildi.

Cevat Paşa Mahallesi Stadyum Kavşağı yakınlarındaki 952 öğrenci kapasiteli Gazi ilköğretim Okulu'nda, 22 öğrencinin rahatsızlanıp okula ara vermesinin ardından, İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Hasta öğrenci sayısının yarı yarıya olduğu bir sınıftan rastgele 4 öğrenci seçildi.

Yapılan testlerde öğrencilerde domuz gribi virüsüne rastlanılması üzerine okul, 23 Kasım Pazartesi tarihine kadar tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, “İl Sağlık Müdürlüğü, hastalık şüphesinin arttığı sınıfta öğrenim gören öğrenciler arasından rastgele 4 kişiden tükrük örneği aldı. Testler sonucu pozitif netice çıktı. Bunun bir tesadüf olmayacağı düşünülerek, İl Hıfzısıhha Kurulu toplandı ve bu okulumuzda eğitime ara verme kararını alındı” dedi.

Domuz gribi nedeniyle eğitime ara verilen okulun haberi kentte kısa sürede yayıldı. Eğitime ara verien Gazi İlköğretim Okulu ve civarındaki okullardan çok sayıda öğrenci velileriyle birlikte Çanakkale Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne akın etti.

Bu arada İl Sağlık Müdürü Dr. İlhan Güney, Türkiye çapında ilköğretim ve liselerde başlatılan aşılama sürecinin startının Çanakkale’de de bugünden itibaren verildiğini söyledi. Dr. Güney, “Öğrenci velilerinin oluru alınarak okullarımızda aşılama gerçekleştirilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!