Bir günlük bebeği kaçıran anne - kız ile azmettirici kadın yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Bir günlük bebeği kaçıran anne - kız ile azmettirici kadın yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2015 12:14

Çanakkale Devlet Hastanesi’nden çalınan bir günlük erkek bebek, kuruma 200 metre uzaklıktaki Esenler Aile Sağlığı Merkezi’nde bulundu. Bebek, polis tarafından hastaneye getirilerek anne Fatma Bozkurt’a teslim edildi. Bebeği S.Y ile annesi Z.Y.'nin kaçırıp başka bir kadına teslim ettiği öğrenildi. Üç kadın da gözaltına alınırken, S.Y.’nin bir gün önce hastaneye gelerek keşif yaptığı iddia edildi. Bebeğin verildiği kadının ise daha önce düşük yaptığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 10.30 sıralarında, Çanakkale Devlet Hastanesi Bahattin ve Huriye Demircioğlu ek binasında meydana geldi. Bir gün önce biri kız diğeri erkek ikiz bebek dünyaya getiren anne Fatma Bozkurt'un Yeni Doğan Servisi'nde yatan bebeklerinden erkek olanı, servise gelen bir kadın tarafından Kulak Burun Boğaz Servisi'ne işitme testi için götürüleceği söylenerek alındı.



Yanında bir başka kadınla hastaneden çıktığı öğrenilen kadın, bebekle birlikte ortadan kayboldu. Yetkililerin ihbarı üzerine polis hastaneye geldi. 

Bir günlük bebeği kaçıran anne - kız ile azmettirici kadın yakalandı


KENTİN GİRİŞ ÇIKIŞLARI TUTULDU

Haberin Devamı

Polisi alarma geçiren bebek hırsızlığı üzerine kentin giriş ve çıkışlarında uygulama noktaları oluşturuldu. Şehirlerarası yolcu otobüsleri başta olmak üzere araçlar aranmaya başlandı.



SEVİNDİREN HABER GELDİ

Haberin Devamı

Polis ekiplerince yapılan yoğun çalışmaların sonucu kaçırılan bebek, kuruma 200 metre uzaklıktaki Esenler Aile Sağlığı Merkezi’nde bulundu. Bebek, polis tarafından hastaneye getirilerek anne Fatma Bozkurt’a teslim edildi. Fatma Bozkurt başta olmak üzere hastane önünde bekleyen yakınları, büyük mutluluk yaşadı. Bazı aile yakınları gözyaşlarını tutamadı. Karakolda ifade veren baba Orhan Bozkurt, bebeğin bulunmasının ardından polis aracıyla hastaneye getirildi. Yakınları baba Orhan Bozkurt’u sevinçle karşıladı.

Bir günlük bebeği kaçıran anne - kız ile azmettirici kadın yakalandı


3 KADIN GÖZALTINDA

Hastaneden bebeği çalan kadının adının S.Y. olduğu, annesi Z.Y. ile birlikte hastaneden ayrıldığı öğrenildi. Bu iki kadının bebeği, azmettirici olduğu öne sürülen A.Ç. adlı kadına teslim ettiği belirtildi. Düşük yaptığı ve sağlık sorunları bulunduğu ileri sürülen A.Ç.'nin, bebekle birlikte Esenler Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi’ne gidince yakalandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

AİLE MERKEZİNİN İHBARI YAKALATTI

Olayın ardından yetkililerin tüm aile sağlığı merkezleri ve hastanelerin uyarıldığı, Esenler Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi görevlilerinin yeni doğan bebeği görünce yetkililere bildirdiği kaydedildi. Hastanede güvenlik kamerası kayıtlarının incelediği sırada gelen ihbar üzerine, kuruma 200 metre uzaklıktaki Aile Sağlığı Merkezi’ne polis ekiplerinin gittiği ve bebeğin bulunduğu kaydedildi.

MERAK UYANDIRAN İDDİA

Bebeği kaçırdığı öne sürülen hemşire kıyafetli S.Y.’nin, bir gün önce de hastaneye geldiği, burada keşif yaptığı iddia edildi. Olay günü tekrar servise gelen S.Y.’nin, bebeği işitme testine götürme bahanesiyle aldığı, ardından hemşire odasında üzerini değiştirerek hastaneden annesi Z.Y. ile çıktığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Saat 11.00’e kadar bekleyen anne Fatma Bozkurt ve refakatçi yakınları, bebeğin geri getirilmemesi üzerine durumu hemşirelere bildirdiği öğrenildi. Hemşireler de böyle bir testin söz konusu olmadığını belirtince, hastanede teyakkuza geçildi. 

Düşük yaptığı öne sürülen A.Ç.’ye, bebeğin ailesinin olduğu hastanede ilk müdahalenin yapıldığı, ardından S.Y. ve Z.Y.’nin ardından emniyete götürüldüğü ve ifade verme işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!