Çanakkale onu arıyor

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale onu arıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 22:35

ÇANAKKALE’de, oğluyla Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda gezintiye çıkan Avustralya uyruklu 62 yaşındaki Barry Garrt, fenalaşıp yere yığıldı. Bölgeye işaret koyup yardım aramaya çıkan oğlu Davit Garry, jandarmayla döndükleri alanda Barry Garry’i bulamayınca bölgede arama çalışması başlatıldı.

Haberin Devamı

Avustralya’dan geldikleri öğrenilen baba Barry Garrt ve oğlu Davit Garry, 97 yıl önce Anzak birliliklerinin çıkartma yaptığı Arıburnu Yarlarına yürüyerek çıkmak için sahilden saat 17.00 sıralarında yola koyuldu. Şarapnel Vadisi’nden yürüyerek Korku Deresi Mevkii’ne yaklaşan ikiliden baba Barry Garry fenalaştı. Babası Barry Garry’in yere yığılması üzerine Davit Garrt, turkuvaz renkli tişörtünü bir ağaca bağlayarak bölgeye işaret koydu.

AVUSTRALYALI TURİSTİ BÖYLE ARADILAR/ FOTO GALERİ

OĞLU YARDIM ÇAĞIRDI

Ardından yürüyerek Arıburnu Tepesi’ne çıkan Davit Garrt, bölgeyi gezen ziyaretçilere durumu anlatıp, yardım istedi. Vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine Kabatepe Jandarma Karakol Komutanlığı ve Eceabat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeye geldi. Davit Garry’in işaret koyduğu bölge bulunamayınca jandarma ekipleri Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekipleri’ni olay yerine çağırdı. Ekipler, geniş bir alanda arama çalışması başlattı. Havadan da Çanakkale’de konuşlanan yangın helikopteri çalışmalara katıldı.

Haberin Devamı

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Yaklaşık 4 buçuk saat süren aramalara rağmen kayıp Avustralyalı turist bulunamadı. Helikopter ise havanın kararması nedeniyle çalışmalarına son verdi. Karadan yürütülen çalışmaların sürdüğü belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!