Çanakkale, Manisa, Marmaris mitinge hazır

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale, Manisa, Marmaris mitinge hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2007 13:37

MANİSA, Çanakkale ve Marmaris'te yarın yapılacak ‘Cumhuriyet'e Sahip Çık’ mitingleri için hazırlıklar tamamlandı. Demokratik kitle örgütleri, kadın dernekleri ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin desteklediği mitingler için polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Haberin Devamı

Manisa Atatürkçü Düşence Derneği (ADD) Başkanı Nalan Güler saat 10.00’dan itibaren, Manisa Öğretmenevi önünde toplanmaya başlayanların aralıklarla mitingin yapılacağı Sultan Meydanı'na gönderileceğini söyledi. Güler, Sultan Meydanı'nda saat 12.30'da başlayıp 14.00'de sona erecek mitingte katılan sivil toplum kuruluşunu tanıtan pankart, Türk Bayrağı ve Atatürk posteri dışında hiçbir flama ve pankart açılmayacağını, düzenleme komitesinin belirleyip valilik tarafından onaylanmış slogan ve dövizler dışında da herhangi bir pankart kullanılmayacağını, slogan atılmayacağını bildirdi.

Miting sırasında Tolga Çandar ve Yunus Kırılmış'ın türküler söyleyeceğini açıklayan Nalan Güner, yazar Sevgi Özel, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Şükran Soner, Kanaltürk’ün sahibi Tuncay Özkan, gazeteci ve program yapımcısı Hulki Cevizoğlu, Manisa Tabip Odası Başkanı Devrim Akseki ve Manisa Eczacı Odası Başkanı Özgür Özel’ün konuşma yapacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Manisa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada miting sırasında İbrahim Gökçen Bulvarı, Sultan Meydanı, İzmir Caddesi'nin Kırmızı Köprü Kavşağı'yla Sultan Meydanı arası, Murat Caddesi ve Çarşı Bulvarı'nın tamamı, 8 Eylül Caddesi'nin Kenzi Kavşağı'ndan Esot Kavşağı'na geliş yönü, İzmir Caddesi'nin Dr. Sadık Ahmet Caddesi Kavşağı'yla Sultan Meydanı arası, Sağlık Sokağın İzmir Caddesi Kavşağı'yla Başaran Sokak Kavşağı arası, Başaran Sokağın Sağlık Sokak Kavşağı'yla İbrahim Gökçen Bulvarı arası ve devamı Gençlik Sokağın Sinan Sokak Kavşağı'na kadarki bölümü ve Çoşkun Sokak'la Sinan Sokağın Murat Caddesi kavşağı, Gençlik Sokak Kavşağı arasının trafiğe kapatılacağı belirtildi.

Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk de mitingin olaysız geçmesi için tüm önlemlerin alınacağını, il dışından gelecek olanlarla birlikte bin 600 kişilik güvenlik gücünün görev yapacağını açıkladı.

Polisin miting alanına yakın olan TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın evinin civarındaki önlemin arttırılacağı belirtildi.

‘Manisa Cumhuriyetine Sahip Çıkıyor Mitingi’ için Atürkçü Düşünce Derneği Manisa Şube Başkanı Nalan Güner, Manisa Akademik Odalar Birliği Genel Sekreteri Abidin Yatkın, Manisa Eczacı Odası Başkanı Özgür Özel, Manisa Dişhekimleri Odası Başkanı Zihni Hoşar, Manisa Tabip Odası Genel Sekreteri Bedri Bilge ve Manisa Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı A. Aykut Ece başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'DE 13.30'DA BAŞLAYACAK

Çanakkale'de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından organize edilen ‘Cumhuriyete Sahip Çıkalım’ mitingi yarın Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek. ADD Çanakkale Şube Başkanı, Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmi Akyalçın, ‘Cumhuriyete Sahip Çıkalım’ mitinglerinin bir halkası olarak saat 13.30’da başlayıp 16.00'da sona erecek mitingde, Cumhuriyet Meydanı’nın Türk bayraklarıyla gelincik tarlasına döndürülerek şölen havası yaratılacağını söyledi. Yrd.Doç.Dr. Akyalçın, “Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, cumhuriyet yanlısı tüm kuruluşlarla yurtseverlerin, Türkiye sevdalılarının yer alacağı Çanakkale Cumhuriyet mitingine ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Nur Serter ve gazeteci Tuncay Özkan konuşmacı olarak katılacak. Tekirdağ, Edirne, İstanbul, Bursa ve diğer civar illerden 25 bin kişinin mitinge katılmasını bekliyoruz” dedi.
Yapılacak miting öncesinde bayrak satıcıları da Çanakkale’ye akın etti. Birçok ev ve işyerine Türk bayrakları asıldı. Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri miting günü Cumhuriyet Bulvarı, Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi üzerinde araç park edilmemesi için uyarı broşüri dağıttı. Çanakkale Emniyeti’nden yapılan açıklamada mitingde 400 polisin görev yapacağı, 7 ayrı arama noktası oluşturulacağı bildirildi.

Haberin Devamı

MARMARİS'TE BEYAZLAR İÇİNDE YÜRÜYECEKLER

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde de yarın Armutalan Güzelleştirme ve Kültür Derneği'nin (ARDER) organize ettiği ‘Cumhuriyet İçin, Sen De Yürüyüşümüze Katıl’ sloganıyla yürüyüş yapılacak. Marmarisliler'in beyaz kıyafetler giyerek katılacakları yürüyüş saat 11.00'de Marmaris Adliyesi önünden başlayacak ve Atatürk Anıtı önünde sona erecek. ARDER Başkanı Şennur Ünlü, “Yürüyüş Atatürk ve cumhuriyetine bağlılığının bir göstergesi olacak. Beyaz kıyafetler içinde ellerimizde Türk bayraklarıyla yürüyeceğimiz yolu bayraklarımızla lale bahçesine çevireceğiz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!