Çanakkale geçilmez, Türkiye bölünmez

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale geçilmez, Türkiye bölünmez
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 84'üncü yıldönümü törenlerine katılan Başbakan Bülent Ecevit ‘‘Çanakkale ne kadar geçilmezse, Türkiye de o kadar bölünmezdir’’ dedi. Çanakkale'de yağmur nedeniyle törenler stadyum yerine Onsekiz Mart Spor Salonu'na alındı. Törenlerde konuşan Başbakan Bülent Ecevit, şöyle dedi:

‘‘Bu savaşla yurdumuzda ‘padişah mülkü toprak' kavramının yerini ‘vatan' kavramı, tebaa kavramının yerini vatandaş kavramı almaya başlamıştır. Türk ulusal kimliği bu savaşla belirlenmeye başlamıştır. Türk halkı, Çanakkale Savaşı'nda edindiği özgüven ve ulusal dayanışma ile Kurtuluş Savaşı'nı zafere ulaştırabilmiştir. Eğer Çanakkale Savaşı kazanılmasaydı daha Kurtuluş Savaşı aşamasına gelinmeden bağımsızlığımız da sona ermiş olacaktı.’’

Öte yandan Şanlıurfa'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 84. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ‘çelenk konulması’ törenine, FP'li Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan katılmadı. Bahçıvan, tören davetiyesi kendisine ulaşmadığı için törene katılamadığını kaydederek, davetiyeyi kendisine iletmeyen görevliler hakkında soruşturma açacağını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!