Can’ın kalbi, oruçlu halde ’paintball’ oyununa dayanamadı

Güncelleme Tarihi:

Can’ın kalbi, oruçlu halde ’paintball’ oyununa dayanamadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 00:00

ABD’de Virginia Tech Üniversitesi Ekonomi Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Can Geyran, bir hafta önce oruçlu halde "paintball" oynayınca kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Can Geyran, dün son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı.

Haberin Devamı

AMERİKA’da Türk Öğrenci Derneği Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Can Geyran, 7 Ekim Pazar günü arkadaşlarıyla paintball oynamaya gitti. Ramazan ayı nedeniyle oruç da tutan Can Geyran, arkadaşlarına yorulduğunu söyleyerek bir süre dinlenmek için otomobiline bindi. Arkadaşları, bir süre sonra yanına geldiğinde Can Geyran’ın rahatsızlığının devam ettiğini gördüler. Arkadaşları, bunun üzerine Can’ı hastaneye götürdüler. Geyran, hastaneye götürülürken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Acı haberi alan anne ve babası hemen ABD’ye gitti. Ancak hastane yönetimi cenazeyi otopsi yapıldıktan sonra teslim edebileceklerini söyledi. Otopsi yapılmasını istemeyen acılı aile, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ulaşarak yardım istedi. Gül’ün temasları sayesinde yetkililer, sadece MR otopsisini yaparak talihsiz gencin cenazesini teslim etti. MR otopsisinde Can Geyran’ın kalp krizi sonrası öldüğü ortaya çıktı ve cenaze acılı aileye teslim edildi.

Haberin Devamı

ABD’den getirilen Can Geyran’ın cenazesi, dün Erenköy Galip Paşa Camii’ne götürüldü. Burada taziyeleri Acıbadem Kozyatağı Hastanesi doktorlarından psikiyatri uzmanı annesi Dr. Pakize Çervatoğlu Geyran ile babası Kemal Geyran kabul etti. Anne ve baba, bir süre Can Geyran’ın Galatasaray ve üniversitesinin isminin yazdığı iki forma ve çiçeklerle örtülü tabutuna son kez baktılar. Can Geyran’ın cenazesi öğlen namazının ardından Alemdağ Reşadiye Köyü’ndeki aile kabristanında defnedildi. Arkadaşları www.facebook.com sitesinde "Huzur İçinde Uyu Can Geyran" başlığı altında fotoğraflarından bir klip hazırladı. Arkadaşlarından bazıları siteye Can Geyran için not da bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!