"Can güvenliğimiz yok" dedi öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Can güvenliğimiz yok dedi öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 15:48

BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde 17 yaşındaki O.E., aralarında husumet bulunan 32 yaşındaki İlyas Ceylan’ı, takip ettikten sonra minibüs içinde tabancayla ensesine 2 el ateş ederek öldürdü. Kaçan O.E. olaydan 15 dakika sonra jandarma tarafından yakalanırken, İlyas Ceylan’ın babası Salih Ceylan, morgun önünde isyan ederek, "20 gün önce Cumhuriyet Savcılığı’na can güvenliğimiz olmadığını bildiren dilekçe verdik. Oğlum göz göre göre öldü" dedi.

Olay, bu sabah saat 10.30 sıralarında Dere Mahallesi Bursa Caddesi Ali Şefika İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. Bir fidanlıkta babası Salih Ceylan ile birlikte bekçilik yapan, ’uyuşturucu ve adam yaralamak suçlarından suç kaydı olduğu bildirilen İlyas Ceylan, Yenice Beldesi’nden, İnegöl ilçe merkezine gelmek üzere 16 Y 4560 plakalı minibüse bindi.

Minibüse hemen ardından, yine ’uyuşturucu ve adam yaralamak’tan poliste suç kaydı bulunan O.E. bindi. O.E., araç Ali Şefika İlköğretim Okulu önüne geldiğinde üzerinde bulunan tabancasını çıkararak İlyas Ceylan’ın başına ve ensesine 2 el ateş etti. Minibüste bulunanların müdahalesine rağmen duran araçtan inen O.E. kaçmaya başladı.

İlyas Ceylan olay yerinde yaşamını yitirirken, kaçan O.E., jandarma tarafından yapılan operasyon sonucu 15 dakika sonra üzerinde bir şarjörle birlikte ele geçirildi. Zanlının kaçarken attığı veya başka birine verdiği sanılan suç aleti tabanca aranıyor.

Jandarma ve Cumhuriyet Savcısı’nın ilk incelemesinden sonra İlyas Ceylan’ın cesedi İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayı duyarak Devlet Hastanesi morguna gelen İlyas Ceylan’ın babası Salih Ceylan, cinayete tepki göstererek, "Aramızda husumet bulunan bu kişilerle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na 10’a yakın başvuruda bulunduk. En son 20 gün önce Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe verdik. Ama hiçbir şey yapılmadı. Sürekli tehdit ediliyorduk. Oğlum göz göre göre öldürüldü" dedi.

İlyas Ceylan’ın cesedi daha sonra Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderilirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!