Can Dündar hakkında kırmızı bülten

Güncelleme Tarihi:

Can Dündar hakkında kırmızı bülten
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 12:52

MİT TIR’larının durdurulması ile ilgili davada 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Gazeteci Can Dündar hakkında Yargıtay'ın bozma kararının ardından yerel mahkeme gıyabi tutuklama ve kırmızı bülten çıkarılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, Dündar'ın Belçika'dan iadesi için Adalet Bakanlığı ile yazışma yapılmasına da karar verdi.

Haberin Devamı

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin davada mahkeme, Can Dündar’a, "gizli belge ve bilgileri açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e ise 5 yıl hapis cezası vermişti. Ancak Yargıtay 16. Ceza Dairesi Can Dündar’ın, "gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması gerektiğine hükmederek mahkemenin kararını bozmuştu. Bozma kararının ardından İstanbul 14. Ceza Mahkemesi’ne ulaşan dava dosyasının tensibini hazırlayan mahkeme, davanın firari sanığı olan Can Dündar hakkında gıyabi tutuklama kararı verilmesine hükmetti.

BELÇİKA’DAN İADESİ İSTENEBİLİR

Can Dündar hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına da karar veren mahkeme ayrıca Dündar’ın iade edilmesi için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile de yazışma yapılmasını hükmetti.

MAHKEME BOZMA İLAMINDAKİ ŞİKAYET MEKTUBUNU İSTEDİ

Mahkeme, Yargıtay'ın bozma ilamında yer verilen Cumhuriyet Gazetesi'nde söz konusu haberin çıkmasının ardından Suriye Arap Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği tarafından Güvenlik Konseyi Başkanı ve Genel Sekreteri'ne sunulan 5 Haziran 2015 tarihli, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni şikayet eden mektubun bir örneğinin dosyada varsa Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nden istenmesine karar verdi. Dışişleri Bakanlığı’na da müzekkere yazılmasına hükmeden mahkeme, mektubun araştırılmasına varsa tercümesiyle birlikte bir örneğinin gönderilmesini talep etti.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!