Camiye 12 imam resmi asıldı

Güncelleme Tarihi:

Camiye 12 imam resmi asıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 00:00

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Merkezi ve Kültür Merkezi dün mehter konseriyle açıldı.

Alibeyköy’deki merkezin açılışında konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül doğru yolu anlamak için önderler olduğunu belirterek, "Ehlibeyt de bu önderlerdir. Onların yaptıklarını yapacağız. Bir yenilik yapıldı. Ankara’daki Doğramacızade’nin Camii’ne 12 imamın resimleri asıldı. Yolumuz bir, akıbetimiz bir olsun" dedi.

Açılışta konuşan Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti yolunda öfke, ayrılık, gayrılık, senlik, benlik davasının olmadığını söyledi. Yazıcıoğlu şunları söyledi: "Önyargıların mahkumiyetinden sıyrılarak özgürleşmeli fitne tohumlarını yeşertenlerin karşısına birlikte dikilmeliyiz. Tarihin derinliklerinden gelen birtakım kırgınlıkları, yanlış anlayış algılayışları bir tarafa bırakarak ortak geleceğimiz için ne yapılacağı konusunda yoğunlaşmak zorundayız."

Vakıf başkanı Fermani Altun, Alevi-Sünni ayrımını kabul etmediklerini belirterek, "Yeniden doğmalı, yeniden kucaklaşmalıyız. Bir insan hem sünnete tabiidir hem de ehl-i beyte mecburdur. İyi bilgili bir Alevi iyi bilgili bir Sünnidir. İyi bilgili bir Sünni de iyi bilgili bir Alevidir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!