Camiler Dinayet'e, ev sahibine

Güncelleme Tarihi:

Camiler Dinayete, ev sahibine
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2002 10:53

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, bir binada kurulan cami ve mescitlerin yönetimi 3 ay içinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilirken, aynı bina üzerindeki dükkan ve evlerin yönetiminin mülkiyet hakkının gereği olarak binanın sahibinde kalmaya devam edeceğine karar verdi.

Haberin Devamı

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, bukararı, bir derneğin, kendi mülkiyetindeki 3 dükkanın kira tespitinin yapılması istemiyle açtığı davanın temyiz incelemesini yaparken verdi.

Yerel mahkeme, derneğin, kamunun yararlanmasına mahsus kamu mallarından olan cami ve müştemilatı ile ilgili olarak mülkiyet ve bundan kaynaklanan dava hakkı bulunmadığını gerekçe göstererek, davayı reddetti.

Yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi gerekçesinde, bir binada kurulan cami ve mescitlerin yönetiminin 3 ay içinde Diyanet İşleri Başkanlığı`na devredilmesi gerektiğine dikkati çekti. Gerekçede, aynı bina üzerindeki dükkan ve evlerin yönetiminin ise binanın sahibinde kalmaya devam edeceği belirtildi.

Bu nedenlerle taraflar arasındaki davanın mülkiyet uyuşmazlığına ilişkin bulunmadığına işaret edilen gerekçede dosyanın esastan incelenmesi gerektiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!