Camide namaz öncesi cinayet

Güncelleme Tarihi:

Camide namaz öncesi cinayet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2010 13:16

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde eski bir köy muhtarı, camide namaz öncesi uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Günışık köyünün eski muhtarı olan Ahmet Kavalcı (64), dün akşam namazı öncesinde köy camisi içerisinde, henüz bilinmeyen bir nedenle akrabası olan M.K'nın (60) silahlı saldırısına uğradı.

Başına ve sırt bölgesine 6 mermi isabet eden Ahmet Kavalcı, olay yerinde hayatını kaybetti. Kavalcı'nın cesedi yapılan incelemenin ardından Koyulhisar İlçe Hastanesi morguna kaldırıldı. Zanlı M.K'nın ise olayın ardından jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Olay sırasında camide bulunan görgü tanığı Mehmet Kavalcı, hayatını kaybeden Ahmet Kavalcı'nın amcasının oğlu olduğunu belirterek, “İçeri girdiğimde Ahmet Kavalcı cami içerisinde sağ tarafta oturuyordu. Ben içeri girerken M.K. da dışarı çıkıyordu. M.K'ya 'nereye gidiyorsun' diye sorduğumda 'geleceğim' diye cevap verdi. Ben de caminin içerisinde sol tarafa oturdum. Aramızda biraz mesafe vardı. M.K. tekrar geldi ve hiçbir şey söylemeyerek Ahmet'i tutarak silahını ateşlemeye başladı. Elinde bir şey görsem müdahale ederdim” dedi.

Mehmet Kavalcı, maktul ile zanlının sebebini bilmedikleri bir meseleden dolayı bir süredir dargın olduklarını söyledi.

Günışık Köyü Muhtarı Hüseyin Karaaslan ise akşam ezanı okunduktan sonra cemaat namaza durmadan önce M.K'nın eski muhtar Ahmet Kavalcı'yı tabancayla vurarak öldürdüğünü kaydetti. Muhtar Karaaslan, Ahmet Kavalcı ve M.K'nın arasında daha önceden ufak tefek tartışmalar yaşandığını bildirdi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, cinayetin nedeninin araştırıldığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!