Camide doğum günü

Güncelleme Tarihi:

Camide doğum günü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2006 00:00

Trabzon Maçka’ya bağlı Atasu Beldesi Konaklar Mahallesi’ndeki Kıran Camii’nin 18 yıllık imamı Sait Topçu, Kuran kursuna devam eden ve aynı gün doğan 3’ü kız, 4 öğrencisine, camide doğum günü partisi düzenledi.

31 Temmuz’da doğan Kuran kursu öğrencileri 16 yaşındaki Remziye Eyüpoğlu, 15 yaşındaki Tuba Kara, 13 yaşındaki Emine Kara ile 9 yaşındaki Enez Topçu, derslere girmeyip dışarıda doğum günü kutlamak için imam Sait Topçu’dan izin istediler. Topçu’nun cevabı "Camiye gelip derslere girin. Ders sonrası camide hep beraber doğum gününüzü kutlarız" oldu. Ders bitiminde üzerinde pasta ve kola olan sehpalar ortaya getirildi, parti başladı.

DİNİ ENGEL YOK

Topçu, öğrencilerin cami içinde sosyal faaliyetlerde bulunmasında İslam dinince hiçbir engel bulunmadığını belirterek, "Peygamber efendimizin doğum gününü 1400 küsür yıldır camilerde kutluyoruz. Doğum günü kutlaması mubah olmasa onu kutlamayız. Usulüne uygun bir şekilde camide her türlü etkinlik düzenlenebilir. Camiler sadece namaz kılmaya yaramaz. İnsanların buluşup, konuştuğu, görüştüğü ve sosyal etkinlikte bulunduğu mekanlardır. Cahil din adamları yüzünden toplum yanlış yönlendiriliyor" dedi. Topçu, öğrencilerine doğum günü hediyesi olarak birer kitap hediye etti. Doğum günü partisi, Karadeniz Gazetesi’nde Ahmet Külekçi imzasıyla yayınlandı. Topçu, haber sonrasında olumlu görüşler aldığını söy-ledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!