Cami imamından 'ezan yanlış okundu orucunuzu bozmayın' anonsu

Güncelleme Tarihi:

Cami imamından ezan yanlış okundu orucunuzu bozmayın anonsu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2011 13:34

KIRKLARELİ’de, Köy Hizmetleri Camii’nin telsiz sistemine başka bir ilin frekansı karışınca, camiinin imamı hemen yayını kesti ve vatandaşlara ‘Yanlış ezan, orucunuzu bozmayın anonsu’ yaptı.

Kırklareli Karacaibrahim Mahallesi’ndeki Köy Hizmetleri Camii’nde akşam ezanı, telsiz frekansının başka bir il ile karışması üzerine 9 dakika önce okundu. Bu sırada akşam namazı için camiide bulunan imam Mehmet Baydur, erkenden ve parazitli bir sesle okunan ezanı duyunca şaşırdı ve telsiz frekansını kapatarak yayını kesti. Ardından da mikrofonla camii hoparlöründen vatandaşlara, "Yanlış ezan, orucunuzu bozmayın. Ezan vakti gelmedi. Telsiz sistemi karışıklık oldu. Oruçlarınızı bozmayın, ezanı bekleyin" anonsu yaptı.

Telsiz sisteminin karışması sonucu ezanın parazitli olarak kısa bir bölümünün okunduğunu belirten Kırklareli Müftü Vekili İsmail Temel, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Camii görevlisinin müdahalesi ile ses sistemi kapatıldı ve hemen görevlimiz camiiden yaptığı anonsla vatandaşlarımızın iftarlarını açmamaları yönünde uyardı. Geçen yıl da böyle bir karışıklık yaşamıştık. Ses sistemine hangi ilin ezanının karıştığını tespit etmeye çalışıyoruz. Kentteki camii görevlilerimizi daha önce akşam ezanının okunacağı saate kadar ses sistemlerini kapalı tutmaları yönünde uyarmıştık. Bu gece teravih namazında ezanın erken okunması anlatılarak, oruçlarını yanlışlıkla açan olup olmadığı da sorulacak. Şu ana kadar da orucunu erken açtığını belirten kimse bize gelmedi."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!