Cami Derneği: Bir tuğla koyanın kölesi oluruz

Güncelleme Tarihi:

Cami Derneği: Bir tuğla koyanın kölesi oluruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2001 01:53

İzmit'te 17 Ağustos depreminde ağır hasar gördüğü için yıkılmasına karar verilen tarihi Fevziye Camii'nin yerine yenisinin yapılması amacıyla 4 Aralık'ta düzenlenecek konser gelirinin caiz olup olmadığı tartışması sürüyor.

Fevziye Camii'nin 23 yıllık imamı Hasan Özşentürk de konser gelirine karşı çıkan İl Müftüsü Hikmet Kutlu'ya katılarak, ‘‘Konserlerden gelecek paraya ihtiyacımız yok’’ dedi. Cami Yaptırma Derneği yöneticileri ise ‘‘Camimize bir tuğla koyanın kulu kölesi oluruz’’ diyerek konserden elde edilecek parayı kabul edeceklerini söylediler.

BİLETLER BASTIRILDI

Fevziye Camii'ne destek amacıyla konser düzenleyen İzmit Evlerini Yaşatma Projesi Derneği (İZEYAP) Başkanı Numan Gülşah, Müftü Kutlu'nun itirazına rağmen, 4 Aralık'ta Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki Mustafa Keser konserinin yapılacağını söyledi. Kapağında semazen fotoğrafı bulunan ve 5 milyon liradan satışa çıkarılan biletlere büyük ilgi olduğu belirtildi. Fevziye Camii Yaptırma Derneği Başkanı olan mimar Cengiz Sille, bu tartışmanın kendilerini ilgilendirmediğini belirterek, şöyle konuştu:

‘‘Kişi veya kuruluşlar önemli değil. Biz yapılacak bağışı kabul ederiz. Her türlü destek bizim gayretimizi artıracak. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değildir. İzmit'e malolmuş bu tarihi esere tüm İzmitliler sahip çıkacaktır. Biz yapıcıyıyız. Yıkıcı değiliz. İslamiyet de böyle söylüyor.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!