Cami cinayetine ağırlaştırılmış müebbet

Güncelleme Tarihi:

Cami cinayetine ağırlaştırılmış müebbet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 18:22

İZMİR'in Bornova İlçesi Çamdibi semtindeki bir camide, kan davası nedeniyle İbrahim Daşğın'ı ensesinden vurarak öldüren Oktay Polat, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada yargılanan dört sanık ise beraat etti.

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya ‘Kan gütme saikiyle kasten nitelikli şekilde adam öldürme ve iştirak’ suçlarından tutuklu yargılanan Oktay Polat ile tutuksuz Mintaz Polat, Sulhattin Polat, Memet Polat ile Hayrettin Polat ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Duruşmada, olayın meydana geldiği caminin yakınında bir gazete dağıtım bayinin güvenlik kamerası kayıtları izlendi. Bilirkişi Mustafa Selçuk nezaretinde gerçekleşen izlemede, sanıklardan Oktay Polat, görüntüde kaldırımda yürüyen kişinin kendisi olduğunu söyledi diğer görüntüleri kabul etmedi. Sanık Mintaz Polat da, olay tarihinde İzmir’de bulunmadığını, dolayısıyla iddia edildiği gibi görüntüde yer almasının mümkün olamayacağını kaydetti.

Sulhattin Polat da, “Bu kişi bana değil, seyyar bir satıcıya benziyor” diyerek iddiaları reddetti. Davaya müdahil olarak katılan, öldürülen İbrahim Daşğın’ın babası Servet Daşğın ise, kamera görüntüsündeki kişilerin sanıklar olduğunda ısrar etti, “Oğlumu bunlar vurdu” dedi. Daşğın, Polat ailesi ila aralarındaki kan davasında barış sağlamaya çalıştığını, ancak başarılı olamadığını dile getirdi. Daşğın’ın avukatı Hamza Dağ, tüm sanıkların cezalandırılmasını isteyerek, şikayetlerini tekrarladı.

Cumhuriyet Savcısı, sanık Oktay Polat’ın, kutsal bir mekanda, kafasına bir el ateş ederek İbrahim Daşğın’ı tasarlayarak öldürdüğünü, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmasını, diğer sanıklar için kesin delil bulanamadığından beraatini istedi. Olay sırasında, Oktay Polat’ın yanında en az iki kişi daha bulunduğu yönündeki tanık ifadeleri dikkate alınarak, diğer faillerin tespiti amacıyla ilgili evrağın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi de istendi. Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Oktay Polat'ı ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırırken, diğer 4 sanığın beraatine karar verip duruşmayı bitirdi.

Bornova ilçesi Çamdibi semtindeki Taşköprü Camisi’nde 8 Nisan 2008’de Kuran-ı Kerim okuyan İbrahim Daşğın, ensesinden silahla vurularak öldürülmüştü. Yapılan soruşturma sonucunda, öldürülen Daşğın’ın amcası Salih Daşğın’ın, 2006 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Eşmeçayır köyünde sınır meselesi nedeniyle komşusu Ekrem Polat ile kardeşi Mirza Mehmet Polat’ı silahla öldürdüğü, 2007’de de aynı olay nedeniyle Medeni Daşğın’ın da Abdullah Polat’ı öldürdüğü ve cinayetin de bu nedenle işlenmiş olduğu anlaşılmıştı.

Gizli yürütülen soruşturma sonucunda Cumhuriyet savcısı, Mintaz Polat, Sulhattin Polat ve Mehmet Polat’ın cinayeti birlikte işledikleri, Oktay Polat ve Hayrettin Polat’ın da bu kişilere yardım ettikleri savıyla sanıklar hakkında “kan gütme saikiyle kasten nitelikli şekilde adam öldürme ve iştirak” suçlarından dava açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!