İngiltere hükümeti geri adım attı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere hükümeti geri adım attı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 11:02

İngiliz hükümeti, ülkedeki ormanların 250 milyon sterline (400 milyon dolar) satılmasını öngören oldukça tartışmalı bir planı, karşılaştığı baskılar sonucunda iptal etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor    

 

Başbakan David Cameron, parlamentoda geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada, bu öneriye şiddetle karşı çıktı ve Çevre Bakanı Caroline Spelman’ı aşağılayarak, milletvekillerini şoke etti.

 

Cameron, Ormancılık Komisyonu tarafından gelecek 10 yıl içinde ormanlık alanların satılmasını öngören plandan memnun olmadığını kabul ettiğinde geri adım atacağının sinyallerini vermişti.

 

Cameron’ın U-dönüşü, milletvekilleri ve yüz binlerce protestocunun, 637 bin hektar ormanlık arazinin satılmasına gösterdiği büyük tepkinin ardından geldi.

Haberin Devamı

 

Başbakan’ın söz konusu plandan vazgeçmesi ve Çevre Bakanı’nı eleştirmesinin ardından, Cameron’ın sözcüsü, “Başbakan Caroline Spelman’dan memnun ve hükümetin iyi bir iş çıkardığını düşünüyor” dedi.

 

İşçi Partisi lideri Ed Miliband’in, ormanlar konusundaki plandan memnun olup olmadığını sorduğu Cameron, “Kısa olarak cevabım hayır” diye yanıt verdi.

 

Miliband ise “Önce ormanların satılmasına karar verip, sonra fikrinizi değiştiriyorsunuz. Son olarak ormanları satmaktan vazgeçtiniz mi?” diyerek hükümeti eleştirdi.

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:  
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!