Cameron: 2015'te başbakan olursam AB üyeliğimizi referanduma götüreceğim

Güncelleme Tarihi:

Cameron: 2015te başbakan olursam AB üyeliğimizi referanduma götüreceğim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2013 10:39

İngiltere Başbakanı David Cameron, günlerdir beklenen Avrupa Birliği konuşmasını şu an yapıyor. Cameron, 2015'te yapılacak genel seçimlerde yeniden başbakan olursa İngiltere'nin AB üyeliğini referanduma götürme sözü verdi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea94a2f018fbb8f88947c1
Sözlerine, “Geçmişten bahsetmek istiyorum” diye başlayan Cameron, 70 yıl önce Avrupa’nın kendi kendini parçaladığını bugün ise kıta ülkelerinin barış içinde olduğunu belirterek, “Avrupa Birliği’nin asıl amacı Avrupa’daki bölünmeleri iyileştirmek olmuştur. AB barışı emniyet altına almış ve ilk amacını yerine getirmiştir” dedi.

BUGÜN AMAÇ FARKLI
Bugün ise AB’nin amacının refahı sağlamak olduğunu belirten İngiltere Başbakanı şöyle devam etti:

“Ancak bugün AB’nin en baskın amacı farklı: Barışı kazanmak değil, refahı güvenceye almak. Engeller bu kez kıtanın içinden değil dışından çıkıyor. Doğudaki ve Güney’deki gelişmekte olan ekonomilerden. Elbette büyüyen bir dünya ekonomisinin hepimize faydası var ancak bugün yeni bir küresel ülkeler yarışı olduğundan da şüphe etmeyelim.”

Haberin Devamı

İNATÇIYIZ, ÇÜNKÜ ADA DEVLETİYİZ
İngiltere’nin zaman zaman Avrupa ülkeleri ailesi içinde inatçı bir profil çizdiğini de söyleyen Cameron, “Coğrafyamız psikolojimizi şekillendiriyor. Biz bir ada ülkesinin karakterine sahibiz: Bağımsızız, egemenliğimizi savunmak konusunda tutkuluyuz. Nasıl Manş Denizi’ni boşaltamazsak, bu hassasiyetimizi de bir kenara bırakamayız. Bizim için Avrupa Birliği bir amaca ulaşmak için bir araçtır. Ama hangi amaca? Bu soruyu ısrarla soruyoruz ve bu bizim Avrupalı olmadığımız anlamına gelmiyor” diye konuştu.

2015'TE SEÇİLİRSEM...
Cameron, 2015'te yapılacak genel seçimlerde yeniden başbakan olursa İngiltere'nin AB üyeliğinin devam edip etmemesi konusunda referanduma gideceğini de belirterek, "2015'ten sonra AB politikalarının İngiltere'nin üzerindeki ağırlığını azaltmaya çalışacağım. AB'den çıkıp çıkmama konusundaki referandum 2015'ten 2017 yılının sonuna kadar olan dönemde gerçekleştirilecek. Eğer AB'den çıkarsak bu tek yönlü bir bilet olacak, dönüşü olmayacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!