‘Çalıyor çalışıyor’ değişecek

Güncelleme Tarihi:

‘Çalıyor çalışıyor’ değişecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 03:53

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, ‘Meyveler sizden, fidanlar bizden’ sloganıyla başlattığı 'Bir milyon fidan’ projesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da destek geldi.

Haberin Devamı

Kooperatifçilik Günü’ne de denk gelen dünkü fidan dağıtım törenine katılan Kılıçdaroğlu, "Öyle ‘çalıyor ama çalışıyor’ gibi sözler var. Bizim kültürümüzde, ahlakımızda böyle bir inanç yok. Bunu da değiştireceğiz. Çalmadan hizmet yapacak, çalışacak birileri lazım" dedi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Dünyanın hiçbir ülkesinde haramilerin iktidarı uzun süreli olmamıştır. Geldikleri gibi giderler. Türkiye, dünyanın en güzel, şanslı ülkelerinden birisi, taşı sıksa suyunu çıkartacak gençlerimiz var. Neden kaybediyoruz? Asıl sorun bu. Hollanda, Konya’dan küçük. Yıllık tarım ihracatı 100 milyar dolardan fazla. Peki Türkiye’de tarım ürünü ihracatı? 18 milyar lira. Devasa Türkiye, onun 1/10’i kadar tarım ihracatı yapıyor. Neyimiz eksik söyleyeyim size. Kooperatif başkanı, ‘Bir tarım politikası yok’ dedi. Bunların bir politikası var, malı götürme politikası. Biz önce halk kazanacak diyoruz. Düşüncemizde saraylarda oturmak yoktur. Halk gibi yaşamak istiyoruz.” Kılıçdaroğlu, ‘Paralel yapı’ operasyonu kapsamında Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasıyla ilgili soruya ise “Potansiyel suçlu veya olası suçluyu savunmak ya da yermek gibi bir düşünce içine girmedik. Tek dediğimiz, sırf intikam almak, öç almak duygusuyla eğer bir şeyler yapılıyorsa bu doğru değildir” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Fidan ve Atatürk puzzle’ları dağıttı

KILIÇDAROĞLU İzmir’de köylülere zeytin ve meyve fidanı dağıttı. Buca’da 49 bin 100 ilköğretim öğrencisi ve 3 bin öğretmeni kapsayan ‘Online Eğitim Sistemi’ hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, öğrencilere sisteme giriş aktivasyon kartları ve Atatürk portresi puzzle hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!