Çalıştığı bankanın para makinelerini soydu

Güncelleme Tarihi:

Çalıştığı bankanın para makinelerini soydu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 16:43

Bağcılar’daki bir bankanın nakit yönetim merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışırken kasadan aldığı anahtarla 7 ayrı ATM’den 792 bin lira çaldığı ileri sürülen Mehmet A.Y., gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bir bankanın Bakırköy 3, Zeytinburnu 2, Şirinevler 2 olmak üzere 7 ayrı ATM’sinden 792 bin liranın kendi güvenlik görevlileri tarafından çalındığının bildirilmesi üzerine Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’nce çalışma başlatıldı.

İncelenen ATM’lerin güvenlik kamera görüntülerinde, bankanın güvenlik görevlisi Mehmet A.Y.’nin 10 Ağustos 2012 tarihinde saat 05.00 ile 07.30 arasında 7 ayrı ATM’den anahtarla açarak para aldığı tespit edildi. Mehmet A.Y.’nin çalıştığı Bağcılar’daki "Nakit Yönetim Merkezi"ndeki kasadan 10 ayrı ATM’nin anahtarlarını aldığı da tespit edildi.

Bunun üzerine, Mehmet A.Y.’nin yurt dışına kaçabileceği de düşünülerek tüm sınır kapıları uyarıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda Mehmet A.Y.’nin Bursa’da bir otelde kaldığı tespit edildi. Haber verilen Bursa polisi Mehmet A..Y.’yi 2 çanta içerisindeki 778 bin lira ile yakalayarak gözaltına aldı.

Bursa Adliyesi’ne sevk edilen Mehmet A.Y. "Şeytana uydum yaptım" şeklindeki ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!