Çalışanlardan çalışamayan akademisyenlere destek

Güncelleme Tarihi:

Çalışanlardan çalışamayan akademisyenlere destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2017 23:09

Marmara, Yıldız Teknik ve Ankara üniversitelerinden bir grup akademisyen, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ihraç edilen meslektaşları için bildiri yayınlayarak onlara destek olduklarını açıkladı. Görevi başında olan akademisyenler, ”İfade özgürlüğü KHK yoluyla ihlal edilmiş bulunuyor” diyerek, uygulamaya tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden bazı akademisyenler hem kendi bölümlerinden hem de diğer üniversitelerden ihraç edilen hocalara destek için ‘Meslektaşlarımızın Yanındayız’ başlıklı bildiri yayınladı. Bildiride, “İfade ve düşünce özgürlüğü sınırları içinde görüşlerini açıklayan meslektaşlarımızın özlük haklarından mahrum bırakılmalarını endişeyle karşılıyoruz” denildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden çalışan bazı akademisyenler de meslektaşları için yayınladıkları bildiride “Meslektaşlarımız keyfi bir ceza ve mağduriyete uğradılar. Haksız ve adaletsiz olarak verilen, dolayısıyla kamu vicdanını yaralayan bu ihraç kararının gözden geçirilmesi, meslektaşlarımızın görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz” denildi.

ONARILAMAZ DARBE
Hiç profesör ve doçentin kalmadığı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde görevli olan akademisyenler, ihraç edilen meslektaşları için şu açıklamayı yaptı: “Bu gelişmeler, bölümümüz lisans programlarının onarılması neredeyse olanaksız bir darbe almasına, lisansüstü programlarının yürütülemez aşamaya gelmesine neden oldu. Türk tiyatrosuna kazandırdıkları eserler ve değeri ölçülemez katkıları ile uzun yıllardır birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz hocalarımızın akademiden ihraç edilmelerinin adalet ve vicdanla açıklanabilecek yanı yok.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!