Çalındı, bulundu getirirken battı

Güncelleme Tarihi:

Çalındı, bulundu getirirken battı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2011 00:00

Marmaris’te yaşayan Kıymet ve Orhan Sağlam çiftinin, 29 Aralık 2010’da 33 bin lira kapora alıp 205 bin liraya satmak için anlaştıkları, ancak tekneyi alan M.K. ve A.G. tarafından ‘çalınan’ 19 metrelik yelkenlileri Didem-2’nin sonu acı oldu.

Çalındıktan sonra, Yunan Sahil Güvenliği ve konsolosluğuyla irtibata geçildiğinde, İthaka Adası’nda tutulduğu ortaya çıkan tekne, macerasını denizin dibinde tamamladı.

Yunan helikopteri kurtardı

Yunan makamlarından Şubat’ta gelen yazıda, M.K. ve A.G.’nin serbest bırakıldığı, masrafı 10 bin Euro’nun ödenmesi durumunda teknenin sahiplerine teslim edileceği bildirildi. Sağlam çiftinin itirazı üzerine, Temmuz’da kesin kararını veren mahkeme, teknenin bedelsiz iadesine karar verdi. Bunun üzerine, çift, İthaka’datüm işlem ve bakımını yaptırdıkları Didem-2’yle Marmaris’e dönmek üzere yola koyuldu.
Ancak tekne, Girit açıklarında çıkan fırtınada su almaya başladı. Sağlam çifti, telsizle yardım istedi. Sağlam çifti, Yunan helikopterindeki askerler tarafından kurtarılıp Girit’teki bir hastaneye götürüldü. Didem-2 ise Girit açıklarında dalgalar arasında battı. Kıymet ve Orhan Sağlam, 3 gün tedavi gördükten sonra Türkiye’ye döndü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!