Çakmakoğlu: Kürtçe tartışması uygun değil

Güncelleme Tarihi:

Çakmakoğlu: Kürtçe tartışması uygun değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2002 13:43

Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Kürtçe eğitim gibi tartışmaların, Anayasa ve özel kanunlara göre doğru ve ülkenin sosyal yapısına uygun olmadığını kaydetti.

Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, "Türkiye'nin üniter yapısı içinde sadece toprak bütünlüğünü savunmak değil, her yönüyle birlik ve beraberliğimizi savunmalıyız" dedi.

Bu fikirlerin savunulmasının mümkün olmadığını belirten Çakmakoğlu, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, bölünmezliği için bizim savunduğumuz görüşler bellidir. Bunları söyleyenlerin ülkenin gerçeklerini bilmediği kanatindeyiz" dedi.

FRANSA'NIN KORSİKA ÖRNEĞİ

Kürtçe eğitim gibi tartışmaları anlamsız bulduklarını ifade eden Çakmakoğlu, şunları söyledi: "Türkiye'nin üniter yapısı içinde sadece toprak bütünlüğünü savunmak değil, her yönüyle birlik ve beraberliğimizi savunmalıyız. Buna dikkat etmemiz gerekir. Bunu Türkiye'ye empoze etmek isteyen ülkelerde böyle sorunlar olmadığı için, Türkiye'yi bölünme, parçalanmagibi noktalara itebilmek için uğraş verildiği söylenegeliyor. Fransa'nın Korsika örneğini kamuoyunun dikkatlerine sunmak istiyorum. Fransa Anayasası bile, Fransız Meclisi'nin kabul ettiği kanunu önemli ölçüde reddetmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!