Çakıcı'nın iki adamı cezaevini ele geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Çakıcının iki adamı cezaevini ele geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Zonguldak'ın Beycuma Beldesi'ndeki Özel Tip Cezaevi'nde, Fransa'da tutuklu bulunan kabadayı Alaattin Çakıcı'nın adamları Abdurrahman Keskin ve İmdat Kabadayı'nın öncülük ettiği mahkumlar cezaevini ele geçirdi. İsyancılar Cezaevi Müdür Vekili Ayhan Sedef, 2'nci Müdürler Hasan Yıldız ve Erol Demircan, 38 infaz koruma memuru ve tecavüz suçlusu 42 tutuklu ve hükümlüyü rehin aldı.

Alaattin Çakıcı'ın talimatıyla, boşandığı eşi Uğur Kılıç'ı 1995 yılında Uludağ'da öldürmek suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdurrahman Keskin ve İstanbul'da karıştığı bir suçtan mahkum olan İmdat Kabadayı, Zonguldak'tan Amasya'ya nakledileceklerini öğrenince, diğer tutuklu ve hükümlüleri de tahrik ederek isyan başlattı. Saat 12.00 sıralarında, koğuşlardaki yatakları ateşe veren isyancılar, yangını söndürmek için gelen infaz koruma memurlarını rehin aldı.

Koğuş kapılarını ve penceleri kırarak idari bölüme geçen isyancılar, Müdür Vekili Ayhan Sedef, 2'nci Müdürler Hasan Yıldız ve Erol Demircan'la idari personeli etkisiz hale getirdi. 340 tutuklu ve hükümlünün kaldığı Özel Tip Cezaevi'nde yönetimi tamamen ele geçiren isyancılar, 42 tecavüz tutuklu ve hükümlüsünü de bir koğuşa koyarak rehin aldı.

Cezaevindeki yangını Beycuma itfaiyesi söndürdü. Jandarma ve polisin çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığı cezaevinden, aralıklarla silah sesleri duyuldu. Mahkumların elinde silah olduğu belirtilirken, cezaevi çevresine takviye olarak Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı'ndan 2 bölük asker, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şubesi'nden de timler ve panzerler gönderildi.

Beycuma'daki Özel Tip Cezaevi'nde iki hafta önce yapılan aramada çok sayıda kesici ve delici alet ile yasadışı örgütlere ait yayınlar ve cep telefonları ele geçirilmişti.

Uludağ'da infaz...

Alaattin Çakıcı, 4.5 yıl önce eski eşi Uğur Kılıç'ı, tetikçisi Abdurrahman Keskin'e öldürttü. Ünlü babalardan Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Kılıç, 20 Ocak 1995 günü, ilk eşinden olan iki çocuğunu yarıyıl tatilinde helikopter kiralayarak Uludağ'a götürdü. Kervansaray Otel'e yerleşen Uğur Kılıç, otelin barında otururken, Çakıcı ile evliliği sırasında bir ara şoförlüğünü de yapan Abdurrahman Keskin yanına yaklaşarak tabancasını çekti ve peşpeşe ateş etti. Ağır yaralanan 33 yaşındaki Uğur Kılıç, hemen otel görevlilerince sedyeye alındı ve kar motosikletiyle Uludağ'daki Sakıp Sabancı İlk Yardım Merkezi'ne götürüldü

Müdürün telefonuna mahkumlar çıkıyor

Hürriyet Haber Ajansı Zonguldak Bürosu Şefi Cevdet Akgün, isyan haberi üzerine Özel Tip Cezaevi Müdürü'nü direk telefondan aradığında, karşısına isyancı mahkumlardan biri çıktı. Kimliğini açıklamayan mahkum, müdür odası dahil tüm telefonlara hakim olduklarını, içerde yönetimin tamamen kontrolleri altında olduğunu söyledi. Telefondaki isyancı, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Önder ve Cezaevi Savcısı Recep Kibar'ın kendilerine psikolojik işkence yaptıklarını, sorunlarıyla ilgilenmediğini ileri sürdü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!