Çağrı Erhan: Erdoğan'ın Ağar'a özür borcu vardır

Güncelleme Tarihi:

Çağrı Erhan: Erdoğanın Ağara özür borcu vardır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 13:16

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a özür borcu olduğunu” savundu.

Haberin Devamı

Erhan yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini “dayatmacı yaklaşımı sebebiyle bir krize dönüştürdüğünü” öne sürerek, Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarla “toplumsal uzlaşma sağlanmadan cumhurbaşkanı seçiminin Türk siyaseti için bir kriz alanı olmaktan çıkmayacağını kavramış göründüğünü” ifade etti.Erhan açıklamasında şunları kaydetti:

“DP'nin ayladır savunduğu uzlaşma ve toplumsal mutabakat yaklaşımının  doğruluğunu neden sonra teslim eden Başbakan Erdoğan'ın DP'ye ve DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a bir özür borcu vardır.Son iki aydır siyaset ahlakına sığmayan bir kibir içinde, meseleyi ana ekseninden saptırarak, bugüne kadar Türkiye'de demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi için mücadele eden DP'yi ve onun sayın Genel Başkanını 'demokratik davranmamakla' itham eden Başbakan, hata ettiğini kabullenmeli ve millet önünde özür dilemelidir.

Haberin Devamı

Diğer taraftan, milletin birikmiş sorunlarına çözüm beklediği bir noktada, son 50 yıllık demokrasi tarihimizde en ufak bir olumlu katkısı olmayan CHP ve MHP zihniyetinin hala yeni cumhurbaşkanlığı krizlerinden medet umduklarını görüyoruz. Tüm bunlar aziz milletimizin gözleri önünde cereyan ediyor. CHP, tek başına ya da MHP'nin omuzlarında iktidara gelemeyecektir. Bu millet MHP iktidarıyla sola iktidar ikramını öngören projecileri 22 Temmuzda sandığa gömecektir.DP milletin tüm meselelerine çare bulma azim ve kararlılığı içinde milletle ve devletle barışık yapıcı siyasetini sürdürmeye devam edecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!